Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

“Batman ümmetin yüreğine su serpmiştir!”

25 Nisan 2017, 21:55 - Okunma: 2719

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Pazar günü Allah'ın Habibi, Resullerin serveri, alemlere rahmet olarak gönderilen,  tek önder ve örneğimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (sav) mübarek viladetinin miladi olarak yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlid Alanı’nda görkemli bir program düzenledi.

“Hak ve Adalet Rehberi Hz.Muhammed (SAV)” adlı kutlu doğum etkinliği için her yıl olduğu gibi platform yetkili ve gönüllüleri canla başla çalıştılar. Yapılan algı operasyonları ve kirli propagandalara rağmen alanın hiç olmadığı kadar dolması kutlu doğum karşıtlarına güzel bir cevap oldu.

Program, Suriye Hafızlarından Vaiz Şeyh Münir’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şeyh Münir’in muhteşem ses ve okuma tarzı ile gerçekten insan saatlerce Kur’an dinlemek istiyor. Etkinlik, Türkçe ve Kürtçe konuşmalar, Kürtçe Mevlid ve ilahilerden oluştu. Salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle Efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.

Mevlitte özellikle Peygamber Efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısı duygu seline kapıldı. 

Etkinliğe her zamanki güzel ve dokunaklı üslubuyla damga vuran İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş Hoca; “Batman Muhammedi aşkla yanan bir şehirdir. Batman şehirlerden bir şehir değildir. Batman imanın şahlandığı, Muhammedi sevdanın kaynağı bir memlekettir. Selam olsun Batman’a. Bağrından yiğitler, rehberler, liderler çıkaran Batman’a selam olsun. Bağrından seydalar, alimler çıkaran ve bu ülkeye yön veren Batman’a selamlar olsun. Batman aldığı kararlarla koyduğu tavırlarla vallahi ümmetin yüreğine su serpmiştir. İlmiyle, irfanıyla siyasetiyle bu ülkenin dengelerini değiştirmiştir, daha da değiştirecektir."şeklinde Batman’ın önemine vurgu yaptığı konuşması alanda büyük coşkuya neden oldu.

Kürtçe bir konuşma yapan Mahmut Kılınç Hoca da, Nisan ayının gelmesiyle beraber gönüllerin Muhammedi aşkla dolduğunu ve Hz Muhammed’i (S.A.V.)tarif etmenin mümkün olmadığını; dillerin, kalemlerin, övgülerin O’nu anlatmaktan aciz olduğunu kaydetti.

Mevlid Alanı'nda kurulan çadırlarda halka açık düzenlenen kermes, Peygamber aşığı halkın büyük ilgisiyle karşılaştı. Etkinlik alanında sağlık çadırından, kaybolan çocuklar için kurulan çadıra kadar her şey düşünülmüştü.

Peygamber Sevdalıları Platformu adına platform sözcüsü Mehmet Ali Altun, 10 maddelik manifesto niteliğindeki “Hak ve Adalet” konulu mesajı okudu. Ülkeyi yönetenlerin, bölge siyasetçileri ve yöneticilerinin bölge, ümmet ve dünya sorunlarına çözüm üreten bu 10 maddelik mesajı tek tek okunup dikkatlice irdelemesi ve gereği yapılmalarını acizane öneririz.

Kutlu doğum alanında yaşlı teyze ve amcaların muhabbet ve Peygamber aşkı ile özürlülerin yoğun ilgisi görülmeye değerdi. Birde gençlerin o rüzgar ve şiddetli toz fırtınasına rağmen çılgınca bir şekilde kule yapıp tevhid bayrağını dalgalandırmaları, halayları ve çocukların o heyecan ve sevinçleri unutulacak gibi değil.

Son olarak etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü’nü mükemmel organizasyonu için tebrik ediyoruz. Bir program ancak bu kadar güzel bir şekilde yapılabilir. Emeği geçen tüm görevli, yetkili ve katılımcıları tebrik ediyor, cömertlerin en cömerdi Rabbimizden, karşılığını dünya ve ahirette kat kat vermesini niyaz ediyoruz…

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
82 gün önce
138 gün önce
201 gün önce
208 gün önce
418 gün önce
460 gün önce
523 gün önce
928 gün önce
1062 gün önce
1076 gün önce
1132 gün önce
1188 gün önce
1208 gün önce
1223 gün önce
1242 gün önce
1284 gün önce
1300 gün önce
1320 gün önce
1327 gün önce
1358 gün önce
1363 gün önce
1430 gün önce
1579 gün önce
1712 gün önce
1885 gün önce
1908 gün önce
1937 gün önce
2122 gün önce
2251 gün önce
2273 gün önce
2397 gün önce
2464 gün önce
2490 gün önce
2521 gün önce
2663 gün önce
2700 gün önce
2805 gün önce
2828 gün önce
3058 gün önce
3127 gün önce
3248 gün önce
3407 gün önce
3409 gün önce
3466 gün önce
3484 gün önce
3487 gün önce
3507 gün önce
3542 gün önce
3597 gün önce
3606 gün önce
3679 gün önce
3797 gün önce
3772 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=