Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Yalanlarla baş edememek!

11 Ocak 2018, 21:27 - Okunma: 3790

İslam düşmanları; Küresel emperyalizm ve Dünya siyonizminin, İslam dünyası ve Müslümanlar üzerindeki planlı, programlı şeytani projeler ve kumpaslarına karşı uyanık olmamız gerekir.

İslam düşmanları bizimle bir taraftan maddi ve fiili savaşla ortadan kaldırmaya uğraşırken, öbür taraftan da binamızın altını yozlaşma, ifsad çalışmaları ve kara propaganda faaliyetleri ile oymaya devam ediyorlar.

Müslümanları asli vazifeleri olan kulluk, adalet ve İlay-ı Kelimetullatullah sancağını yeryüzüne hakim kılma davasından uzaklaştırmak için İslam düşmanlarının bir başka oyunu da “yalanlar” ile yolumuza köstek ve bu yalanlarla bizleri meşgul edip kulluktan ve davamızdan geri bırakmak istiyorlar.

Merhum Erbakan’ın 1996-1997 iktidarı döneminde de, şimdide dikkat edilirse belli kesimler sürekli olarak yalan olduğunu ve yalanlarının ortaya çıkacağını bildikleri halde, sırf gündemi değiştirmek ve enerjimizi boşa harcatmak için ortaya olmadık konular atarlar. Bizlerde veya o konunun muhatabı parti, cemaat ve kesimlerde o yalanı ortaya çıkarmak için günler hatta haftalarca uğraşırız. Bu arada yapmamız gereken sorumluluk ve hizmetlerimizi askıya almış oluruz. Onlarında aslında istediği tamda budur. Yani “şeytan taşlamaktan tavafa vakit bulamadık” sözü burada birebir yerine geliyor. Bizim anlamamız gereken nokta; bunlarının amacının aslında bizlere tavaf yaptırmamak olduğunu kavramamızdır. Bu yalanları ortaya çıkınca, utanmazca taktik gereği bu defa daha büyük yalan ile ortaya çıkarak kamuoyunu meşgul ederler. Çünkü onları yöneten şeytanları bunu onlara telkin ediyor.

Özellikle siyaset sahnesinde hep bu şekilde yalan ile gündem oluşturup gündemin öznesi onlar oluyor ve bizlerde farkında olmadan bu yalan lokomotifine vagon oluyoruz. Oysa bizim yapacağımız şey: “İt ürür kervan yürür” diyerek asli görevimiz olan tavafa yönelmektir. Yoksa yalanlarla baş edemeyeceğimiz gibi, vaktimizi ve imkanlarımızı heba ediyoruz. Seyid Rıza’nın seksen yıl önce tek parti rejiminin zalim yöneticilerine, “her şeyinizle baş ettim, yalanlarınızla baş edemedim…” demesi gibi yalanlarla baş edilemez. Onun için bizler bu konuda şuurlu ve bilinçli davranarak, bu yalanlarla bizleri oyalamak isteyen siyasetçiler, TV ve gazeteleri vs. adam yerine koymayalım. Ciddiye almayalım ki; Kendi kendini sokan akrepler gibi yalanlarıyla helak olsunlar.

Siyaset ve medya gündemini onların belirlemesine izin vermeden, İslami hizmet yolunda ihlasla yapacağımız cehd ve İslam düşmanı güçlere karşı yapacağımız mücadelenin stratejisini bizler belirleyip gündem yaptığımızda anca başarılı oluruz.

Dedikodu kültürü

“Dedikodu kültürü” inancımıza, örfümüze ve medeniyetimize tenakuz bir şekilde maalesef aramızda yaygınlaşmış durumda. Eskiden kadınlar dedikodu yapıyorlar diye şayiası yapılırdı. Şimdi ise bakıyoruz; erkekler kadınları fersah fersah geçmiş durumda. İnsanlarımız yapacak bir işleri yokmuş gibi, birbirlerini çekiştirip, hased ve dedikodularını yapar oldular. Kalbin ve dilin afeti olan nefsi ve ruhi hastalıkların; hele hele eşyanın tabiatına aykırı bir şekilde olmaması gereken bir şekilde, dindar kitleler arasında yayılıyorsa bu vahim bir durumu izah ediyor demektir.

Dedikodu, gıybet, iftira, kıskançlık ve hased gibi nefsi hastalıklar ile ilgili ayet ve hadislerde o kadar uyarı olmasına ve bunların devamlı okunmasına rağmen, kalbe ulaşmayıp bu günahları işlemeye devam ediyoruz. Bakıyoruz ki; güzel hizmetler yapıp emeği geçen kardeşlerimizi iyilikle anıp onların o güzel hasletlerine gıpta edip örnek alacağımıza kıskançlık ve hased ile kardeşlerimiz hakkında dedikodu yaparak, onu kötülemeye başlıyoruz. Kötülememizle insanlar kötü olmaz. Yapabiliyorsak çıtayı yükselterek, hizmet sancağını daha yukarılara taşıyalım. Bunu yapmayıp ta; hased ve kıskançlık ile hareket etmeye devam edersek, İslam ahlakına aykırı davranmış ve günah bataklığına saplanmış oluruz. Bunları yaptığımızda adımızın Fuat, Mehmet, Hasan, Hüseyin vs. olmasının bize bir faydası olmayacaktır.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
78 gün önce
106 gün önce
148 gün önce
246 gün önce
302 gün önce
365 gün önce
372 gün önce
582 gün önce
624 gün önce
687 gün önce
1092 gün önce
1226 gün önce
1240 gün önce
1296 gün önce
1352 gün önce
1372 gün önce
1387 gün önce
1406 gün önce
1448 gün önce
1463 gün önce
1483 gün önce
1491 gün önce
1521 gün önce
1527 gün önce
1594 gün önce
1743 gün önce
1876 gün önce
2049 gün önce
2072 gün önce
2101 gün önce
2285 gün önce
2415 gün önce
2436 gün önce
2561 gün önce
2628 gün önce
2654 gün önce
2685 gün önce
2827 gün önce
2864 gün önce
2969 gün önce
2992 gün önce
3222 gün önce
3291 gün önce
3412 gün önce
3570 gün önce
3573 gün önce
3629 gün önce
3647 gün önce
3650 gün önce
3671 gün önce
3705 gün önce
3760 gün önce
3769 gün önce
3842 gün önce
3961 gün önce
3936 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=