Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Şubat Ayı Şan ve Şehidler Ayı

14 Şubat 2019, 11:05 - Okunma: 1892

İnsanlık ve İslam tarihi boyunca ilahi kelimetullah uğruna can veren nice dava önderleri, alimler şehadet kervanına katılarak Peygamberlerin bile gıpta ettiği yüce makamlara yükseldiler.  

Sonsuz güç ve kudret sahibi Rabbimiz Al’i İmran: 169-170 Ayetlerinde, İslam uğruna mücadele ederken öldürülenlerin aslında diri olduğunu ve kendi katında nimete erdirildiklerini buyurmaktadır.

Aynı şekilde Peygamber Efendimiz (S.A.V.), “Ruhumu kudret elinde tutan Cenabı Allah’a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra tekrar dirilip savaşarak tekrar öldürülmeyi, yine dirilip savaşta öldürülmeyi arzu ederim.” -Buhari- buyurmaktadır.

Bu cihad ve şehadet emrine uyan yüzlerce alim ve dava liderinin Şubat ayında şehid olduğu için bu ay, şehadet, şan ve şeref ayı olarak adlandırıldı.  Bu ayda zulüm, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek ümmetin ve insanlığın izzet ve şereflerini korumaya çalışan Müslümanlar, zalimlerin gaddar ve hain saldırılarının hedefi olmuşlardır. Asrımızda da nice dava önderleri, alimleri şehadet kervanına kavuştular. Bugün İslam coğrafyasında ve dünya çapında İslam davası gündemde ise tüm bunlar şehidlerin pak ve mukaddes kanlarının bereketinin semeresidir.

Şubat ayında şehadet şerbeti içen azizi şehidlerimizin bazılarını sıralayalım:

İskilipli Atıf Hoca (4 Şubat 1926)

Şapka kanunundan 2 yıl önce yazdığı "Frenk Mukallitliği ve Şapka" adlı eseri nedeniyle şapka kanununa muhalefetten İstiklal Mahkemeleri'nde yargılandı ve idam edildi.

Hasan El-Benna (12 Şubat 1949)
20. Asırda İslam’ın yükselen sesi ve İslami uyanışın önderi olan büyük âlim ve mücahid Hasan El-Benna, Mısır'da gayretli ve güzel birçok çalışma yaptı ve Müslüman Kardeşler teşkilatını kurdu. Bir dizi suikast olayına maruz kalan İmam Hasan El-Benna, hükümetin göz yumduğu bir suikast sonucu Kahire'de şehid edildi.

İmad Muğniye (12 Şubat 2008)
Çok sevdiği Hz. Rukeye'nin kabrini ziyaret ettikten ve matem gecesine katıldıktan sonra eli kanlı siyonist casusu şebekelerinin ihaneti ile Suriye'nin başkenti Şam'da uğradığı suikastla şehid edildi.

Şehid Abbas Musavi (17 Şubat 1992)
Şeyh Ragıp'ın şehadet yıl dönümü merasiminden dönerken, siyonist israil'in atmış olduğu füzeler sonucu kendisi, hanımı ve bir çocuğu Rahmet-i Rahman'a kavuşarak şehid oldular.

Metin Yüksel (23 Şubat 1979)
"Şehadet bir çağrıdır, tüm cağlara ve nesillere" diyerek aziz İslam davasına olan sadakatini ispatlayan şehadet eri, cesaret timsali Metin Yüksel, henüz gencecik bir fidan iken Cuma günü Fatih Camii avlusunda hain kurşunlara hedef oldu.

El Halil katliamı (25 Şubat 1994)
Sabah namazını kılan Müslümanların 84 tanesinin zalim israil'in kahpe kurşunları ile şehid oldular.

Malcolm X (25 Şubat 1965)
Derisi siyah, kalbi aydınlık ve beyaz olan bir devrin büyük adamı Malcolm X de yine Şubat ayında coşkulu bir halk kitlesine seslenirken şehid edildi.

Hama katliamı (28 Şubat 1982)
Zalim Hafız Esed kendi aile sultasını devam ettirmek ve müstekbir güçleri memnun etmek için Allah için kıyam eden Hama ve Humus şehirlerindeki kırk bin mazlum Müslüman'ı katletti. Bugün babasını izinde Müslümanların kan emicisi konumunu kimseye kaptırmayan zalim Beşar Esed aynı misyonu devam ettiriyor.

13 Şubat 1925 Şeyh Said ve dava arkadaşları
İslam için başkaldıran Âlim, Mücahit ve dava eri Şeyh Said Efendi başlatmış olduğu İslami kıyamın ardından Allah' a verdiği sözün gereği olarak bu hareketinden dolayı kendisi ve elliye yakın dava arkadaşlarıyla birlikte Diyarbakır'da asılarak şehid edildi.

Erbilli M. Esad Efendi, Şeyh İzzeddin El-Kassam, Şeyh Ragıb Harb, Şeyh Şamil, Süleyman Akyüz, Molla Giyasettin Barlak ve Molla Zeki Atak…

Şanı yüce Rabbimiz, Aziz İslam Dini uğruna mücadele ederken şehadet şerbetinden içen, İslam davasının şanlı önder ve mücahitlerinin şehadetlerini kutlu ve mübarek eylesin. Bizleri de aziz şehidlerin yolundan giden ve şefaatlerine layık olanlardan eylesin…

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
64 gün önce
127 gün önce
134 gün önce
344 gün önce
386 gün önce
449 gün önce
854 gün önce
988 gün önce
1002 gün önce
1058 gün önce
1114 gün önce
1134 gün önce
1149 gün önce
1168 gün önce
1210 gün önce
1225 gün önce
1245 gün önce
1253 gün önce
1283 gün önce
1288 gün önce
1356 gün önce
1505 gün önce
1638 gün önce
1811 gün önce
1834 gün önce
1863 gün önce
2047 gün önce
2177 gün önce
2198 gün önce
2323 gün önce
2390 gün önce
2416 gün önce
2446 gün önce
2589 gün önce
2626 gün önce
2731 gün önce
2754 gün önce
2984 gün önce
3053 gün önce
3174 gün önce
3332 gün önce
3335 gün önce
3391 gün önce
3409 gün önce
3412 gün önce
3433 gün önce
3467 gün önce
3522 gün önce
3531 gün önce
3604 gün önce
3723 gün önce
3698 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=