Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Herkes Görevini Yapıyor!

14 Ocak 2022, 07:37 - Okunma: 889

İmtihan için gönderildiğimiz şu fani dünyada herkes kendisine yüklenen misyonun gereğini yerine getirerek görevini yapıyor. Bu noktada kimse kimseye neden görevini yapıyorsun? Deme hakkına sahip değildir.

El Bakara 30. Ayetinde: “Hani Rabbin, Meleklere: 'Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim' demişti…” ayeti ile başlayan hak-batıl mücadelesinde tarafını belli eden insanlar görevlerini yerine getirmek için uğraşıyor. Araf Suresi 16 ve Hicr Suresi 39. Ayetlerde belirtildiği gibi şeytanın saptırdığı ve şeytana gönüllü kölelik yapan insi şeytanlar, insanlık tarihi sürecinde kurdukları fitne teşkilatları gereği verilen görevleri kusursuz olarak yerine getirme noktasında işlev görüyorlar. Burada şaşılacak bir şey yoktur. Asıl şaşılması ve kızılması gereken nokta; hak ehli olan ALLAH’ın, Peygamberlerin ve kitapların halife, varis ve takipçileri olan Müslümanların görevlerine sadakatle sarılmamalarıdır. 

2021 yılının son günlerinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mecliste, Kur’an kurslarını hedef alarak “Ortaçağ zihniyeti” şeklinde aşağılayarak İslam’a olan kinini kustu. Bu yetmedi bir üniversitenin ilahiyat fakültesinde sözde dekan yardımcısı olan ilahiyatçı Kur’an’da kesin bir nas ile “masum” ve “temiz” olduğu kat’i olarak belirtilmesine rağmen Hazreti Meryem’e ve iffetine küstahça dil uzattı. Daha öncede sözde bir profesör Kur’an’a dil uzatmıştı. Bu saldırılara ülkemizde son zamanlarda sıkça rastlar olduk. Bu sefih ve küstah saldırılara karşın yeterli olmazsa da tepkiler geldi. Burada şaşıracak bir şey yok aslında. Bunlar görevlerini yapıyorlar.

İslam’a ve Müslümanlara saldırı için konumlanmak üzere kurulmuş ve İslam düşmanlığından başka bir sermayesi olmayan bir partiden başka ne bekliyoruz? Zaten bunların ve Kürt versiyonları olan HDP/PKK’nın kuruluş ve varlık sebeplerinin İslam ve Müslümanlarla mücadele etme olduğunu unutuyoruz. İslam düşmanlığı ve Müslümanlara faydalı olan her şeye karşı çıkan bu kesimlerin bu tavırlarına kızmamıza gerek yok. Onlar zaten kuruluş misyonlarını yerine getiriyorlar. Akrepten bal yapmasını bekleyen “içimizdeki beyinsizlerin” aklına uymayalım. “Köpeğe havlama, yılana sokma” diyerek eşyanın tabiatına aykırı davranış bekleyemeyiz. “Cehenneme Hazırlama Partisi” ve akidemizi bozmakla görevli “zamane Lawrence’leri” iyi tanıyalım. Bunlardan İslam’a ve Müslüman halka faydalı bir icraat beklemek artık saflıktan da öte hamakat ve gaflet içerisinde olmaktır. Bu kesimler İslam’a olan bu saldırılarını belli bir strateji dahilinde planlı olarak yapıyorlar ve bu planlarını tıkır tıkır işletiyorlar. Bazen de Müslüman halkın nabzını ölçmek için kinlerini ve zehirlerini böyle kusuyorlar.    

Bütün bu gerçekler karşısında asıl sorulması gereken soru: İslam’a olan bu planlı ve simetrik saldırılar karşısında Hak ehli olan biz Müslümanların görevimizi ne kadar yerine getirdiğimiz gerçeğidir. Nisa Suresi 76. Ayette  “İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O hâlde, siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır.” buyrulduğu gibi tağut yolunda savaşan inkâr edenlere karşı, iman edenlerin ALLAH yolunda savaşması emrediliyor.

Bizler bu mücadeleyi hakkıyla yerine getirip getirmediğimizi sorgulayalım. İslam düşmanlarına dost nazarıyla bakma gafletine düşmeyelim. Bizler ALLAH yolunda olur ve görevimizi hakkıyla yerine getirirsek, küfrün oyun ve hileleri bize hiçbir zarar veremez.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
83 gün önce
111 gün önce
153 gün önce
251 gün önce
307 gün önce
370 gün önce
377 gün önce
587 gün önce
629 gün önce
692 gün önce
1098 gün önce
1231 gün önce
1245 gün önce
1301 gün önce
1357 gün önce
1378 gün önce
1393 gün önce
1412 gün önce
1454 gün önce
1469 gün önce
1489 gün önce
1497 gün önce
1527 gün önce
1532 gün önce
1600 gün önce
1749 gün önce
1882 gün önce
2054 gün önce
2078 gün önce
2107 gün önce
2291 gün önce
2420 gün önce
2442 gün önce
2567 gün önce
2633 gün önce
2659 gün önce
2690 gün önce
2833 gün önce
2869 gün önce
2974 gün önce
2997 gün önce
3227 gün önce
3297 gün önce
3418 gün önce
3576 gün önce
3579 gün önce
3635 gün önce
3653 gün önce
3656 gün önce
3677 gün önce
3711 gün önce
3766 gün önce
3775 gün önce
3848 gün önce
3967 gün önce
3942 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=