Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Herkes Görevini Yapıyor!

14 Ocak 2022, 07:37 - Okunma: 941

İmtihan için gönderildiğimiz şu fani dünyada herkes kendisine yüklenen misyonun gereğini yerine getirerek görevini yapıyor. Bu noktada kimse kimseye neden görevini yapıyorsun? Deme hakkına sahip değildir.

El Bakara 30. Ayetinde: “Hani Rabbin, Meleklere: 'Muhakkak ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim' demişti…” ayeti ile başlayan hak-batıl mücadelesinde tarafını belli eden insanlar görevlerini yerine getirmek için uğraşıyor. Araf Suresi 16 ve Hicr Suresi 39. Ayetlerde belirtildiği gibi şeytanın saptırdığı ve şeytana gönüllü kölelik yapan insi şeytanlar, insanlık tarihi sürecinde kurdukları fitne teşkilatları gereği verilen görevleri kusursuz olarak yerine getirme noktasında işlev görüyorlar. Burada şaşılacak bir şey yoktur. Asıl şaşılması ve kızılması gereken nokta; hak ehli olan ALLAH’ın, Peygamberlerin ve kitapların halife, varis ve takipçileri olan Müslümanların görevlerine sadakatle sarılmamalarıdır. 

2021 yılının son günlerinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mecliste, Kur’an kurslarını hedef alarak “Ortaçağ zihniyeti” şeklinde aşağılayarak İslam’a olan kinini kustu. Bu yetmedi bir üniversitenin ilahiyat fakültesinde sözde dekan yardımcısı olan ilahiyatçı Kur’an’da kesin bir nas ile “masum” ve “temiz” olduğu kat’i olarak belirtilmesine rağmen Hazreti Meryem’e ve iffetine küstahça dil uzattı. Daha öncede sözde bir profesör Kur’an’a dil uzatmıştı. Bu saldırılara ülkemizde son zamanlarda sıkça rastlar olduk. Bu sefih ve küstah saldırılara karşın yeterli olmazsa da tepkiler geldi. Burada şaşıracak bir şey yok aslında. Bunlar görevlerini yapıyorlar.

İslam’a ve Müslümanlara saldırı için konumlanmak üzere kurulmuş ve İslam düşmanlığından başka bir sermayesi olmayan bir partiden başka ne bekliyoruz? Zaten bunların ve Kürt versiyonları olan HDP/PKK’nın kuruluş ve varlık sebeplerinin İslam ve Müslümanlarla mücadele etme olduğunu unutuyoruz. İslam düşmanlığı ve Müslümanlara faydalı olan her şeye karşı çıkan bu kesimlerin bu tavırlarına kızmamıza gerek yok. Onlar zaten kuruluş misyonlarını yerine getiriyorlar. Akrepten bal yapmasını bekleyen “içimizdeki beyinsizlerin” aklına uymayalım. “Köpeğe havlama, yılana sokma” diyerek eşyanın tabiatına aykırı davranış bekleyemeyiz. “Cehenneme Hazırlama Partisi” ve akidemizi bozmakla görevli “zamane Lawrence’leri” iyi tanıyalım. Bunlardan İslam’a ve Müslüman halka faydalı bir icraat beklemek artık saflıktan da öte hamakat ve gaflet içerisinde olmaktır. Bu kesimler İslam’a olan bu saldırılarını belli bir strateji dahilinde planlı olarak yapıyorlar ve bu planlarını tıkır tıkır işletiyorlar. Bazen de Müslüman halkın nabzını ölçmek için kinlerini ve zehirlerini böyle kusuyorlar.    

Bütün bu gerçekler karşısında asıl sorulması gereken soru: İslam’a olan bu planlı ve simetrik saldırılar karşısında Hak ehli olan biz Müslümanların görevimizi ne kadar yerine getirdiğimiz gerçeğidir. Nisa Suresi 76. Ayette  “İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût yolunda savaşırlar. O hâlde, siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır.” buyrulduğu gibi tağut yolunda savaşan inkâr edenlere karşı, iman edenlerin ALLAH yolunda savaşması emrediliyor.

Bizler bu mücadeleyi hakkıyla yerine getirip getirmediğimizi sorgulayalım. İslam düşmanlarına dost nazarıyla bakma gafletine düşmeyelim. Bizler ALLAH yolunda olur ve görevimizi hakkıyla yerine getirirsek, küfrün oyun ve hileleri bize hiçbir zarar veremez.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
139 gün önce
167 gün önce
209 gün önce
307 gün önce
363 gün önce
426 gün önce
433 gün önce
643 gün önce
685 gün önce
748 gün önce
1154 gün önce
1287 gün önce
1301 gün önce
1357 gün önce
1413 gün önce
1434 gün önce
1448 gün önce
1468 gün önce
1510 gün önce
1525 gün önce
1545 gün önce
1553 gün önce
1583 gün önce
1588 gün önce
1656 gün önce
1805 gün önce
1938 gün önce
2110 gün önce
2134 gün önce
2163 gün önce
2347 gün önce
2476 gün önce
2498 gün önce
2623 gün önce
2689 gün önce
2715 gün önce
2746 gün önce
2889 gün önce
2925 gün önce
3030 gün önce
3053 gün önce
3283 gün önce
3353 gün önce
3474 gün önce
3632 gün önce
3635 gün önce
3691 gün önce
3709 gün önce
3712 gün önce
3733 gün önce
3767 gün önce
3822 gün önce
3831 gün önce
3904 gün önce
4023 gün önce
3998 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=