Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Gazze Mezalimi Gölgesinde Ramazan ve Seçimler!

14 Mart 2024, 00:42 - Okunma: 887

7 Ekim’den bu yana Gazze’yi adeta ‘açık kabristan’a çeviren israil Terör Örgütü (İTÖ) işlediği alçakça katliamlar ve soykırıma rağmen emperyalist ABD, İngiltere, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından açıktan destek vermeye devam ediliyor. İslam ülkeleri liderleri, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ise Gazze’ye bir bardak su ulaştırmaktan aciz bir haldeler.

Dünyanın vicdanlı halkları ise her platformda zulme karşı durmaya ve ses yükseltmeye devam ediyorlar. En son 2 hafta önce 2003’de israil buldozerleri altında can veren Rachel Corrie gibi ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell adlı subay da, siyonist rejimin Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi. Bushnell’in, sosyal medyadan canlı yayın açarak, “Birçok gizli belge gördüm. ABD’nin soykırıma verdiği inanılmaz desteği gördüm. Bu suça ortak olmayacağım…” diyerek kendini yakması başta ABD toplumu olmak üzere batı toplumlarında bir kırılmaya neden oldu.

Bunun ve seçimlerin yaklaşmasının etkisiyle olacak ki, büyük şeytan ABD’nin başı, baş terörist Biden, göz boyama ve imaj düzeltme amacıyla havadan yardım tiyatrosuna başladı. Şimdi de “Gazze sahiline yeni liman kurup yardımların deniz yoluyla gelmesini sağlayacağız” diye yeni bir oyun ve entrika peşindeler. Ulan utanmazlar! Gazze halkını öldüren siz! O bombaları İTÖ’ye veren siz! Halkı açlığa mahkûm eden siz! Şimdi de utanmadan yardım için liman kurulmasından bahsediyorsunuz! Aylardır Refah sınır kapısında yardım TIR’larını bekletiyorsunuz bir de yardımdan bahsediyorsunuz? Sanki Gazze ve çevresinde mevcut liman yokmuş gibi aklımızla alay ediyorlar. Hastanelere uygulanan kuşatma ve baskınlar sonucu 27 bebek açlıktan öldü ve siz hâlâ algı peşindesiniz! Liman projesi oyunu hakkında HAMAS liderlerinden Usame Hamdan, “Bu liman projesi şüphelidir ve tüm Amerikan yardımları, fikirleri ve girişimleri zehirli çikolatadır ve bunlara karşı dikkatli olmalıyız.” dedi. 

ABD ve İTÖ 7 Ekim’den beri her hafta yeni bir oyalama fikri ortaya atıp dünya halklarının amiyane tabirle gazını almaya ve tepkisizleştirmeye çalışıyorlar. En son Ramazan ayından önce ateşkes olacağı ile ilgili gündem oluşturdular. Ancak dolaylı yürütülen ateşkes görüşmelerinde işgalcilerin hiçbir somut adım atmadığını Heniyye, bizzat açıkladı. Her zaman ki gibi yapılanın ABD’nin oyalama ve halkları uyutma projesinden başka bir şey olmadığı ortaya çıktı. Tabi ABD ve şurekâsı batı kamuoyuna bunu, “Biz elimizden geleni yaptık HAMAS barışa yanaşmadı” diye sunacaklar. Şeytan şeytanlığından vaz geçer mi? İşte Ramazan ayı geldi ve katliamlar aynen devam ediyor ve dünya maalesef seyrediyor.

Pazar günü kılınan ilk teravih ve ilk sahurla Ramazan ayına kavuştuk. Lakin Gazze’de yaşanan kıyım ve vahşet karşısında Ramazan ayına kavuşacağımızı son gün yapılan alışverişleri görmezsek fark etmeyecektik. Evet, Gazze’den dolayı ne seçim havası var ne de Ramazan havası var. Sadece yaptığımız iyi niyet açıklamaları ve ‘ramazanın hayırlar ve kurtuluşa’ vesile olması duasıdır. Şunu unutuyoruz ki, bir de fiilî dua ile sorumlu olan bizleriz.

Seçimlere gelirsek! Gerçekten en azından memleketimiz için söyleyeyim muhtar adayları olmazsa ve adayların propaganda araçlarının sesi olmazsa seçim sürecini anlamayacağız. Gazze’de yaşanan vahşet varken başka şeye odaklanamıyoruz. Bütün bunlara rağmen seçime odaklanan birileri var. Geçen yıl olduğu gibi CHP ve onun “Kürt versiyonu”nun tek motivasyonları olan HÜDA PAR’a saldırmaya başladılar ve bununla tabanlarını konsolide etmeye çalışıyorlar. Emperyalizmin Türkiye şubesi CHP, ağababalarından aldığı talimatla Gazze’yi her şeyin önünde tutan HÜDA PAR’a yine bildik yalan ve algı oyunlarıyla saldırıyor. Tek dertleri Gazze’ye sahip çıkan HÜDA PAR’dır. HÜDA PAR’ın özellikle de Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı’nın performansı ve yaptığı atılımlar DEM Parti’nin kimyasını ve ayarlarını bozmuşa benziyor. Ne yapacaklarını şaşırmış vaziyetteler. Ön seçimde halkın tercih ettiği adayları es geçerek bildiklerini okumaya devam etmeleri ile tabanlarında oluşan tepkiyi HÜDA PAR’a saldırmakla örteceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
63 gün önce
133 gün önce
231 gün önce
287 gün önce
350 gün önce
357 gün önce
567 gün önce
609 gün önce
672 gün önce
1077 gün önce
1211 gün önce
1225 gün önce
1281 gün önce
1337 gün önce
1357 gün önce
1372 gün önce
1391 gün önce
1433 gün önce
1448 gün önce
1468 gün önce
1476 gün önce
1506 gün önce
1511 gün önce
1579 gün önce
1728 gün önce
1861 gün önce
2034 gün önce
2057 gün önce
2086 gün önce
2270 gün önce
2400 gün önce
2421 gün önce
2546 gün önce
2613 gün önce
2639 gün önce
2670 gün önce
2812 gün önce
2849 gün önce
2954 gün önce
2977 gün önce
3207 gün önce
3276 gün önce
3397 gün önce
3555 gün önce
3558 gün önce
3614 gün önce
3632 gün önce
3635 gün önce
3656 gün önce
3690 gün önce
3745 gün önce
3754 gün önce
3827 gün önce
3946 gün önce
3921 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=