Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Gazze direnişi ve yıkılan algılar!

30 Kasım 2023, 12:42 - Okunma: 502

7 Ekim’den bu yana terörist siyonist işgal rejimi diğer adıyla israil terör örgütü (İTÖ)’nün Gazze ve Batı Şeria’da katliam ve soykırıma varan vahşeti 4 günlük “insani ateşkes” anlaşmasına rağmen kısmen devam ediyor.

Verilen hiçbir ahdine ve sözüne bağlı kalmayan ve bununla anılmaktan övünen terör çetesi, Filistinli esirleri serbest bırakmakta ve anlaşmaya uymakta ayak diretti ve Filistinli esirleri arabulucu ülkelerin baskısı ile gecikmeli olarak serbest bıraktı.

Gazze direnişi ve şehitlerin pak kanları İTÖ’nün gerçek yüzünü dünya halklarına gösterdi ve yıllardır dünyaya sundukları imaj ve algıları yerle yeksan etti.

İTÖ’nün sözde ordusunun “yenilmez ordu” algısı 2006 yılında Hizbullah tarafından yıkılmıştı. Gazze’deki mücahidlerin ve Gazze halkının şanlı direnişi bunu perçinledi ve işgal çetesinin yenilmez olmadığı ve aslında içi boş bir “kâğıttan kaplan” olduğunu dünya halklarına gösterdi.

İkinci olarak işgal çetesinin sözde Ortadoğu’da “tek demokratik ülke” diye güzelleme yapan ve bu şekilde pazarlayan köle ruhlu satılmışların ve batılı ülkelerin maskesini düşürdü. İşgal çetesi İTÖ’nün aslında hiçbir kutsalı olmayan ve sınır tanımayan sapkın bir yönetime ve barbar bir anlayışa sahip olduklarını gösterdi.

Yine Gazze direnişi başta ABD olmak üzere batı ülkelerinin yıllardır dünya halklarına sunduklarına ve “batılı değerler” diye pazarlanan, “demokrasi, insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, adalet, savaş suçları” gibi sözde batı medeniyetinin ortaya koyduğu söylemlerin aslında söz konusu Müslümanlar olunca hiçbir şey ifade etmediğini ispatladı. Bu söylemlerin aslında emperyalist ülkelerin işlerine geldiğinde kullandıkları bir aparat olduğunu dünyaya gösterdi ve böylece batı ülkelerinin ve batıya tapanların gerçek yüzlerini açığa çıkardı.

Esir takası sırasında yaşananlar İslam medeniyeti ile güce tapan siyonistler ve onları destekleyen batılılar arasındaki farkı ortaya koydu. Yıllardır Müslümanlar için dünya genelinde ötekileştirici, dışlayıcı ve “terörist” yaftası ile dünya halklarını İslam’dan ve Müslümanlardan uzaklaştırma projeleri ve algı oyunları, Gazze direnişi ve esirlerin konuşma ve davranışlarıyla çöktü. İlk bırakılan israilli 2 yaşlı kadının Kassam mücahitleriyle adeta helalleşip vedalaşmaları ve sonrasında israil basınına kendilerine çok iyi bakıldığını; sağlık ve hijyenlerine çok önem verildiğini açıklamaları İTÖ başı Netanyahu’nun ve siyonist zorbaların oyununu bozdu ve sonradan bırakılan esirlerin basına konuşmalarını yasaklama yoluna gittiler.

Dünya halklarının 4 günlük insani arada gerek karşılıksız serbest bırakılan Taylandlı işçiler olsun gerekse de israilli esirlerin Kassam mücahitleri ile olan diyalogları ve vedalaşma görüntüleri ile İTÖ’nün Filistinli esirlere yaptığı işkence ve zulümlerini kıyaslama imkanları oldu. Yaşananlar İslam ile siyonist evanjelistler arasındaki farkı ortaya koydu. İsrailli esirlerin davranışına baktığımızda direnişçilerle vedalaşmaları, el sallamaları, gösterdikleri sıcak davranış ile adeta ayrılmak istemez bir halleri vardı. Dünya kamuoyu ve dünya halkları bu yaşananları gördü ve emperyal güçlerin yıllardır kurguladıkları senaryoların, algı oyunları ve projelerin oyun ve aldatma olduğunu ve aslında kimin terörist ve insanlık adına korkulması gereken yapıda olduğunu görme ve anlama imkanları oldu.

Yaşanan bütün zulüm ve baskılara ve yüzde yetmişi kadın ve çocuklardan oluşan 15 bin şehide rağmen Filistinlilerin sağlam inançları, dirayetleri ve hiç geri adım atmamaları dünya halklarının hayranlığına ve İslam’a yönelmelerine vesile oldu.

Gazze’deki direniş ve mazlum çocuk, kadın ve sivillerin pak kanlarının dünya halklarının kalbinde ve ruhunda nasıl da canlandığını ve küresel bir intifada ateşini yaktığına şahit olduk. Bu direniş, samimiyet ve fedakârlık küresel zulüm sisteminin sonunu getirecektir. Allah nurunu tamamlayacaktır kafirler istemese de… (Saff Suresi: 8)

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
63 gün önce
133 gün önce
231 gün önce
287 gün önce
350 gün önce
357 gün önce
567 gün önce
609 gün önce
672 gün önce
1077 gün önce
1211 gün önce
1225 gün önce
1281 gün önce
1337 gün önce
1357 gün önce
1372 gün önce
1391 gün önce
1433 gün önce
1448 gün önce
1468 gün önce
1476 gün önce
1506 gün önce
1512 gün önce
1579 gün önce
1728 gün önce
1861 gün önce
2034 gün önce
2057 gün önce
2086 gün önce
2270 gün önce
2400 gün önce
2421 gün önce
2546 gün önce
2613 gün önce
2639 gün önce
2670 gün önce
2812 gün önce
2849 gün önce
2954 gün önce
2977 gün önce
3207 gün önce
3276 gün önce
3397 gün önce
3555 gün önce
3558 gün önce
3614 gün önce
3632 gün önce
3635 gün önce
3656 gün önce
3690 gün önce
3745 gün önce
3754 gün önce
3827 gün önce
3946 gün önce
3921 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=