Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Bölge Halkı Kur’an’a sahip çıktı

03 Ağustos 2023, 00:20 - Okunma: 268

Başta İsveç olmak üzere, Norveç ve Danimarka gibi ülkelerde artık adet haline getirilen Kur’an’a yönelik saldırı, hakaret ve yakma olaylarını tel’in etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

22 Ocak günü İsveç’te Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur’an yakılması ve sonrasında polis korumasında meşum fiilin tekrarlanması üzerine tepkilerin en büyüğü Batman’da “Kur’an’a Sahip Çık” mitingiyle verilmişti. Kur’an’a, İslam’a ve Müslümanlara yönelik bu hakaret ve saldırılar artık Avrupa’da salgın ve moda haline gelip sürekli tekrar edince İslam ülkeleri yöneticilerinin güçlü bir tepki vermesini sağlamak amacıyla 30 Temmuz Pazar günü Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda büyük bir miting düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 25 Temmuz’da miting yapılacağını açıklaması ve 5 gün içerisinde böyle büyük bir etkinliği her yönüyle mükemmel bir şekilde organize etmesi gerçekten takdire şayan bir olaydır. Miting için Diyarbakır’a gidişimizde şehre girişimizden itibaren kurban olduğum Peygamber Sevdalısı gençlerin gelenleri miting alanına yönlendirdikleri ve araç park yerlerini gösterdiklerine şahit olduk. Alan içinde ve alan etrafında yüzlerce görevli ibadet aşkıyla görevlerini harfiyen yerine getirdiler.

Miting alanı kavurucu sıcağa rağmen hınca hınç doldu. Göktaş Hoca’nın dediği gibi, “İstasyon Meydanı bizi sever, biz de onu severiz.” Doğrusu bu meydanı özlemiştik. Miting alanını genciyle, yaşlısıyla, kadını, erkeği ile büyük bir kitle doldurdu. Miting öncesi ve başlangıcı çok sıcak olmasına rağmen Kur’an tilaveti ile birlikte havanın serinlediğini ve serinletici bir rüzgârın estiğini fark ettik.

Mitingin başlamasından bir süre sonra İTTİHAD’UL ULEMA Medreselerinde okuyan kız ve erkek medrese ve hafızlık öğrencilerinin ayrı ayrı adeta kortej halinde alana ellerinde 4 dilde yazılmış dövizlerle gelmeleri sahnesi görülmeye değerdi.

Mitinge HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İTTİHAD’UL ULEMA üyesi alimler, siyasi parti ve STK temsilcileri, Diyarbakır halkı ile çevre il ve ilçelerden yoğun katılım oldu. Miting meydanına geçtiğimiz günlerde Adana'da namaz üzerinde şehit edilen HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'in posteri asıldı. Etkinlik Rehber TV ve bölgedeki İslami radyolar tarafından canlı olarak verildi.

Mitingde yapılan konuşmalarda Kur'an'a yönelik saldırılara karşı Müslümanlara ve İslam ülkelerinin yöneticilerine düşen görevlere dikkat çekilerek, İslam ülkeleri lider ve yöneticilerinin kınamakla yetinmemeleri ve etkin ve caydırıcı adımlar atmaları istendi.

Müslümanların bütün ihtilafları bir kenara bırakıp Allah’ın ipine (Kur’an’a) sarılması, İslam düşmanlarının Kur’an’ın nurundan insanlığı aydınlatmasından korktuklarından bunu engelleme amacıyla Kur’an’a saldırdıklarına, bu saldırıların Haçlı seferlerinin devamı olduğuna ve Kur’an’ın söndürülemez bir nur olduğuna dikkat çekildi.

Mitingte Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, vakfın mesajını okudu.

Mesajda, bütün Müslümanların Kur’an’a ve Hazreti Peygamber’e yapılan hakaretlere, fiili saldırılara karşı tek yürek ve tek ses olması gerektiği belirtildi. Alimler, aydınlar ve cemaatlerin saldırılara karşı halkı bilinçlendirmesi ve harekete geçirmesi istendi.

Müslüman ülkelerin idarecilerinin hakaret ve saldırıları kınamakla yetinmemesi ve saldırıların son bulması için daha somut adımlar atması, İsveç ve Danimarka ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerin kesilmesi ve Müslüman ülkelerin kendi birliklerini kurmaları istendi.

Ellerinde Kur'an-ı Kerim ve tevhid bayraklarıyla mitinge akın eden Kur'an aşığı katılımcıların sık sık tekbir getirdiği mitingde, İslam düşmanları aleyhine pankartlar açıldı. Vatandaşlar, döviz ve sloganlarla Türkçe ve Kürtçe olarak; “Zalimler için yaşasın cehennem” ve “Kur’an’a uzanan eller kırılsın” şeklinde tepkilerini gösterdiler. “Kur’an” ile ilgili ilahi ve ezgilere halk da topluca eşlik etti.

Mitingde ayrıca İslam ülkelerinin, müftü, parti ve camia liderlerinin gönderdiği mesajlar dinletildi.

“Yeter ki Kur’an Susmasın” diyerek tarih yazan ve Kur’an için candan ve serden geçen Diyarbakır ve bölge halkı tüm acılarına rağmen Kur’an için meydanları doldurarak, İslam’a saldırılara geçit verilmeyeceği mesajı ile dünyaya örnek oldu.

Son söz olarak: Bu saldırılar karşısında birlik olan ümmetin Kur’an’ın gölgesi altında birleşmesini ümit ediyorum.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
79 gün önce
485 gün önce
618 gün önce
632 gün önce
689 gün önce
744 gün önce
780 gün önce
799 gün önce
841 gün önce
856 gün önce
1136 gün önce
1269 gün önce
1441 gün önce
1465 gün önce
1494 gün önce
1678 gün önce
1807 gün önce
1829 gün önce
1954 gün önce
2021 gün önce
2047 gün önce
2077 gün önce
2220 gün önce
2256 gün önce
2361 gün önce
2384 gün önce
2614 gün önce
2684 gün önce
2805 gün önce
2963 gün önce
2966 gün önce
3022 gün önce
3040 gün önce
3043 gün önce
3064 gün önce
3098 gün önce
3153 gün önce
3162 gün önce
3235 gün önce
3354 gün önce
3329 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=