Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Gençler Kimleri Örnek Alıyor?

04 Kasım 2021, 11:24 - Okunma: 890

Gençlerin durumu ile ilgili yazı yazmaya karar verdiğimde internetten “Gençler kimleri örnek alıyor?” diye bir araştırma yaptım ve karşıma çıkan sonuçlardan irkildim. Anket ve araştırmalarda sahte ve sanal tipler kahraman ve örnek “rol model” olarak gençlerimize sunuluyor. Aslında burada bir yönlendirme ve algı operasyonları ile gençlerimize, “bunları örnek alın ve onlar gibi olmaya çalışın” denilmek isteniliyor. “Deizm yayılıyor” gibi söylem ve oyunlar ile gençlerimiz inkâra teşvik ediliyor.

Asıl soru şudur: İslam dünyası olarak bizler ne yapıyoruz? Bizler nesillerimize, çocuklarımıza ve gençlerimize örnek ve “rol model” olarak neden kimseyi gösteremiyoruz. Neden başta Resulullah (S.A.V.) ve sahabe-i kiram efendimizi örnek almaları için gençlerimize sunmuyoruz? Bu konuda neden yetersiz kalıyoruz? İslam düşmanları görevlerini yaparken, bizler neden görevimizi kâmil anlamda yap(a)mıyoruz? 

ALLAH’u Teâla, Ahzab Suresi 21. Ayette Resulullah (S.A.V.)’yi “Usvetun hesene” (en güzel örnek) olarak bizlere göstermiştir. Bizler başta Peygamber efendimizi ve onun pak ashabını örnek almalı ve onları gençlerimize anlatmalı ve en güzel şekilde sunmalıyız ki, yanlış yollara sapmasınlar. Peygamber efendimiz risalet vazifesi ile şereflendiğinde henüz 40 yaşında idi. Etrafındaki sahabenin çoğu çok genç yaşta “Tevhid mücadelesine” omuz verenlerdi.

Gençlerimiz örnek alacaksa başta İslam’ın ilk öğretmen ve davetçisi olan Mus’ab Bin Umeyr gibi İslam davası için dünyevi her şeyi terk eden Sahabe-i kiram efendimizi ve şehadete bile bile giden cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin efendimizi örnek almalıdır. Kadınlarımızda başta Hz. Fatıma annemizi ve Hz. Hüseyin’den sonra İslam davasını yüklenen Hz. Zeynep ve asrımızda Zeyneb Gazali gibi öncü Müslüman kadınları örnek almalıdırlar.

Yolumuzu aydınlatan İslam’ın öncüleri varken, nesillerimizin İslam düşmanı egemen güçlerin uydurduğu sahte kahramanlara yönelmelerini engellemeliyiz. İslam davası için mücadele eden İslam önderleri, hep genç yaşlardan itibaren davayı yüklenmişlerdir. 20. YY’da ümmetin uyanışına vesile olan İhvan-ı Müslimin’in kurucusu İmam Hasan El Benna henüz 22 yaşında iken bir grup arkadaşıyla davanın temellerini atmış ve 43 yaşında şehid edilmiştir.

Bölgemizde İslam’a adanmış yüzlerce “Mus’ab” gibi masivadan sıyrılmış, candan ve serden geçen genç yiğitler olduğunu göreceğiz. Şehid Yasin Börü ve arkadaşları, Şehid Aytaç Baran gibi gençliklerini İslam’a feda eden yiğitleri, babası tarafından şehid edilen Nusaybinli Küçük Ali’yi, henüz 16 yaşında iken Silvan’da hunharca şehid edilen Fuat Yaşasın ve Hanifi Poyraz’ı hatırlayıp örnek alalım. Ellerine geçen harçlıklarını adandıkları İslam davasına feda eden Şehid Ata’ları hatırlayalım. Bu yiğitler gibi İslam’a adanmış, şehid olmuş ve her türlü çileyi çekmiş asrımızın Sümeyyelerini de unutmayalım.

Gençlerimiz ve nesillerimizi İslam’dan uzaklaştıracak yozlaştırma projelerine karşı sessiz kalamayız. Gençlerimize ve kızlarımıza asıl örnek alınması gerekenleri “rol model” olarak onlara sunmalıyız ki, gençlerimiz ve kızlarımız yanlış adreslere yönelmesinler.

HÜDA PAR’ın düzenlediği “Gençlik Şöleni” gibi müspet etkinliklere ağırlık verilmelidir. Kızlarımız içinde programlar yapılmalıdır. Helal dairesi geniştir ve o daire içerisinde yapılabilecek nice örnek faaliyet ve etkinlik vardır. STK’lar gençlerimize bu öncü yiğitlerimizi tanıtma adına düzenli olarak etkinlikler düzenlemelidirler.

Güneşin aydınlığı varken, güneşi bırakıp mum ışığıyla aydınlanmaya çalışmak kadar mantıksız bir davranış yoktur. İslam’ın güneşi ortadayken başka yere bakmanın bir anlamı yoktur.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
86 gün önce
142 gün önce
205 gün önce
212 gün önce
422 gün önce
464 gün önce
527 gün önce
932 gün önce
1066 gün önce
1080 gün önce
1136 gün önce
1192 gün önce
1212 gün önce
1227 gün önce
1246 gün önce
1288 gün önce
1304 gün önce
1324 gün önce
1331 gün önce
1361 gün önce
1367 gün önce
1434 gün önce
1583 gün önce
1716 gün önce
1889 gün önce
1912 gün önce
1941 gün önce
2125 gün önce
2255 gün önce
2277 gün önce
2401 gün önce
2468 gün önce
2494 gün önce
2525 gün önce
2667 gün önce
2704 gün önce
2809 gün önce
2832 gün önce
3062 gün önce
3131 gün önce
3252 gün önce
3411 gün önce
3413 gün önce
3469 gün önce
3487 gün önce
3490 gün önce
3511 gün önce
3546 gün önce
3601 gün önce
3610 gün önce
3682 gün önce
3801 gün önce
3776 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=