Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Haddini aşan aşana!

29 Aralık 2022, 12:24 - Okunma: 712

Ümmet olarak İslam düşmanı batılı emperyalist ve siyonistler ile her tarafa sızmış etki ajanı ve gönüllü uşaklarının saldırılarına sürekli olarak planlı bir şekilde maruz kalıyoruz.

İslam coğrafyası kan ağlarken, Müslümanlar arasındaki derin ayrılıklar bir taraftan içimizi kanatırken, diğer taraftan aramıza yerleştirilmiş “ajan-provokatörler” eliyle her gün yeni hücum ve hakaretlere uyanıyoruz. Hiçbir fırsatı geri tepmiyorlar. Her kayd-u şartta İslam’a ve değerlerimize saldırıdan geri kalmıyorlar. O kadar arsızlaşmışlar ki; İslam’a saldırı ve hakarette bulunuyorlar, buna imanı gereği tepki gösteren kişi ve kurumları hedefe koyuyorlar. Bunu gören kesimler de tepki göstermekten çekiniyorlar.

Önceki hafta Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi ve BirGün yazarı Uğur Kutay adlı sözde akademisyen, aziz peygamberimize hakaret etti yetmedi, gösterilen tepkiler sonrası gazetesinde kaleminden necaset akıtmaya devam etti. Basına baktığımızda bu kişi hakkında rekor sayıda suç duyurusunda bulunulduğu belirtiliyor. Tarikat ve cemaatlere saldırı olunca ayet paylaşan okul müdürüne hemen Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma açılıyor lakin İslam’a ve aziz peygamberine saldırı olunca hiç bir şey olmuyor. Ve hâlâ biz bu sistemden medet umuyoruz.

Geçtiğimiz Cuma hutbesinde “Bizi Biz Yapan Değerlere Sahip Çıkalım” konusu işlendi. Hutbede, yüce dinimiz İslam’ın hedefi, İslam’ın temel ölçüsü, ahlaki ilkeleri izah edilerek, “Bu ilkelerle vücut bulan İslam kültür ve medeniyetidir. Varlığımızı anlamlı kılan âdâb-ı muaşeret kurallarıdır. Dinimiz, bizi biz yapan bu evrensel değerlere sahip çıkmayı, öz benliğimizden uzaklaştıracak her türlü söz ve davranıştan kaçınmayı emreder.” Denildi.

Hutbede, yılbaşında yapılan çirkeflikler, şans oyunları adı altında kumar oynatıldığı ve bunun haram olduğu şu ifadelerle anlatıldı: “…Ahlaki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, kültürel yabancılaşmanın hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır. Oysaki yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yoktur. Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır. Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır.”

Ayrıca toplumların değerleriyle bilindiği ve değerleriyle ayakta durdukları belirtilerek,  Peygamber Efendimiz (s.a.s) bu hususta ümmetini şöyle uyardığı “Kim bir kavme benzerse o da onlardandır.” -Ebû Dâvûd, Libâs, 4-  belirtildi.

Hutbede bunun anlatılmasını hazmedemeyen İslam düşmanları saldırıya geçti. Diyanete saldırıp, vay sen misin hutbede yılbaşı ve piyango ile diğer şans oyunlarından bahseden? Peki, hutbede helal-haramdan bahsedilmeyecek te nelerden bahsedilecek? Sizin keyfinize göre mi hutbe belirlenecek? Kaldı ki, hutbede Müslümanlara çağrı var ve Müslümanlar bu haramlara karşı uyarılıyor. Siz niye üzerinize alınıyorsunuz? Size ne hutbemizden? Size ne oluyor?

Ama yok, onlar Müslümanların bu haram ve deccal sofrasında meze olmasını istiyorlar. Müslümanları hem günah bataklığına ortak edecekler, hem de onlar üzerinden para kazanacaklar.

Diyanetin bu hutbesine karşılık sözde piyangocular dernek başkanı basın açıklaması ile haddini iyice aşarak diyanete cevap veriyor. Bu açıklamanın “eğlence sektörüne” zarar verdiğini ve ticaret yaptıklarını belirterek “fetva” vermeye kalkıyor. Sen ve senin gibiler sözde “ticaret” yapacak diye haram helal mi ilan edilecek? Fetva verip bunu yapmaya kalkıyorsunuz. Eğer biraz inancınız varsa haramı helal yapmanın vebalini öğrenin de öyle konuşun ve haddinizi aşmayın. Dinimize, camilerimize ve hutbemize karışmaktan vazgeçin.

Son olarak ekonomik sıkıntıların bu kadar yoğun olduğu bir dönemde her yılbaşında kutlama adı altında yapılan çirkefliklere para akıtan belediyeler ve kurumları da unutmayalım.  Halkın parasını ifsad projelerine değil, halkın faydasına olacak işlere harcayın. Harama gelince paranız çok, hizmete gelince ‘bütçemiz yok’ diyorsunuz. Halkı kandırmaktan vazgeçin. Emperyalistlerin “ifsad” projelerine hizmet etmeyi bırakın da halka hizmeti esas alın.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
81 gün önce
110 gün önce
152 gün önce
250 gün önce
306 gün önce
369 gün önce
376 gün önce
586 gün önce
628 gün önce
691 gün önce
1230 gün önce
1244 gün önce
1300 gün önce
1355 gün önce
1376 gün önce
1391 gün önce
1410 gün önce
1452 gün önce
1467 gün önce
1487 gün önce
1495 gün önce
1525 gün önce
1530 gün önce
1598 gün önce
1747 gün önce
1880 gün önce
2053 gün önce
2076 gün önce
2105 gün önce
2289 gün önce
2419 gün önce
2440 gün önce
2565 gün önce
2632 gün önce
2658 gün önce
2688 gün önce
2831 gün önce
2868 gün önce
2973 gün önce
2996 gün önce
3226 gün önce
3295 gün önce
3416 gün önce
3574 gün önce
3577 gün önce
3633 gün önce
3651 gün önce
3654 gün önce
3675 gün önce
3709 gün önce
3764 gün önce
3773 gün önce
3846 gün önce
3965 gün önce
3940 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=