Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Batman’da yaşamak nasıl?

27 Kasım 2019, 10:47 - Okunma: 2685

Batman’da kime sorsak Batman’ın sahipsiz olduğunu ve kimsenin sahip çıkmadığından dert yanar. Gerçekten müesses ortamdan beslenen kesimler hariç, herkes bu durumdan şikâyet eder durur.

Batman'ın en önemli sorunları nelerdir?  Ne gibi hizmetler yapılmalı? Hangi projeler uygulanmalı? diye baktığımızda; öne çıkan sorunların işsizlik, şehir temizliği, su ve hava kirliliği ile trafik sorunu olduğunu görüyoruz.

Batman dışındaki illerde siyasiler ve ilin yöneticileri, STK’lar ve halk el ele vererek kenti kalkındırmak için MEGA projeler yaparken; Batman’da ise işin sadece gösterişi yapılır.

Batman’da yaşamak maalesef birçok açıdan sıkıntı ve eziyete dönüşüyor. Ne temiz bir çevremiz, ne de kurum ve fertlerde çevre temizliği bilinci mevcuttur. Bu durumda yaşanacak temiz bir çevre ve temiz bir hava teneffüs edemiyoruz. Aile ve tanıdıklarımızla gidip oturacağımız, dinlenebileceğimiz ve günün yorgunluğunu atabileceğimiz yeşil alan ve park sorunumuz devam ediyor. Olan yeşil alan ve mesire yerleri de pislikten geçilmiyor. Ne doğru dürüst temizlik görevlisi görevlendiriliyor, ne de mesire yerleri ve parkları kullananlar temizliğe dikkat ediyor. Hal böyle olunca temiz hava almak için gidilen yerler pislik yuvasına dönüştürülüyor.

Batman'ın trafik ve park sorununa gelecek olursak: Batman'da sürücüleri çıldırtacak ağır bir trafik keşmekeşi mevcuttur. Yolların dar ve araç sayısını artık kaldırmadığı Batman trafiğinde caddelerin  ve ana arterlerin yeterli genişlikte olmaması bir yana, sürücülerin gelişi güzel araçlarını park etmeleri trafiği tam anlamıyla felç ediyor. Bu sorunun çözüme kavuşması için yolların genişletilmesi, köprülü kavşak ve yer altı geçitler yapılması ve çekiciler devreye konularak trafiği aksatacak şekilde gelişi güzel park eden araçlar kimsenin gözünün yaşına bakmadan çekilmelidir.

Bu temenniler için iyi ve hoş diyeceğinizi biliyorum.  Batman’ımız trafik açısından da maalesef yaşanacak bir şehir görüntüsü vermiyor. Batman’da araç sahibi olmakta zor, yaya olmakta zor. Diğer şehirlerde insanlarımız dünyevi olarak araç sahibi olmak isterler, ancak Batman’da bu yetmez. Aracınız varsa bile araca binerken, ‘inşallah gideceğim istikamette yol açık ve çalışma yoktur’ diye dua edersiniz. Bu yetmez varacağınız yerde park yeri olması içinde dua etme durumundasınız.

Normalde bütün memleketlerde şehir içinde yol, doğalgaz, elektrik ve su çalışması gibi çalışmaların olmasına oranın halkı sevinir. Lakin Batman’da bu tür çalışmaları görünce korkarız ve “Yine mi çalışma!” deriz. Belediyenin yolları yap-boz tahtasına çevirmesi bir yana, Batman’ın başına bela olmuş ve sonu “AŞ” ile biten kurumların bitmek bilmeyen, olduk olmadık sözde çalıma(ma)ları hayatımızı çileye dönüştürüyor. Bir durun arkadaş yahu. ‘Çalışma yapmayın kalsın istemiyoruz’ diyesimiz geliyor. Neden? Çünkü tam bitti, çok şükür derken başka kurum çıkıyor orayı yeniden kazıyor. Bir bitmediniz gitti. Bunların hepsi plansız, programsız çalışmanın ve kurumlarda vizyonsuz kadroların iş başında olmasından kaynaklanıyor. Batman’da yaşamı bizlere zehir ediyorsunuz. Çalışma yapmayın istemiyoruz kardeşim. Anlayın artık.

Batman’da iş yapabilme potansiyel ve vizyonuna sahip yöneticiler bir gün seçilir veya atanırsa onlardan şu talebimiz olacaktır:  Orta  ve uzun vadede eski mahallelerden başlayarak kentsel dönüşüm, DDY ve rayların şehir dışına çıkarılması ve İluh Deresi Islahı Projesi’ni başlatılmaları olacaktır. Şimdiki yöneticiler gibi Batman’ı ilgilendirmeyen ve yaramıza merhem olmayan gösterişten öteye geçmeyen açıklama ve konferansları bırakmalarını istemek olacaktır.  Unutmayın yarın gösteriş değil, yaptığınız icraatlar hatırlanacaktır. Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
73 gün önce
478 gün önce
612 gün önce
626 gün önce
682 gün önce
738 gün önce
773 gün önce
792 gün önce
834 gün önce
849 gün önce
1129 gün önce
1262 gün önce
1435 gün önce
1458 gün önce
1487 gün önce
1671 gün önce
1801 gün önce
1822 gün önce
1947 gün önce
2014 gün önce
2040 gün önce
2070 gün önce
2213 gün önce
2250 gün önce
2355 gün önce
2378 gün önce
2608 gün önce
2677 gün önce
2798 gün önce
2956 gün önce
2959 gün önce
3015 gün önce
3033 gün önce
3036 gün önce
3057 gün önce
3091 gün önce
3146 gün önce
3155 gün önce
3228 gün önce
3347 gün önce
3322 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=