Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Hoş Geldin Kutlu Ay!

23 Nisan 2020, 16:19 - Okunma: 1487

Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in müjdelediği şekliyle; “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş” olan bereketleri ve hayırları ve Kur’an’ın indirildiği Kadir gecesini barındıran Ramazan Ayı’na girmenin sevincini maalesef korona salgını nedeniyle buruk yaşıyoruz.

Nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan, bütün müminler ve insanlık için rahmet, mağfiret ve kurtuluş iklimi olan Ramazan ayı, 23 Nisan Perşembe (bu akşam) kılınacak teravih namazı ve ilk sahur ile başlıyor.

Cehennem kapılarının kapandığı ve şeytanların zincire vurulduğu Ramazan ayının Kur’an ve ibadet ayı olduğu bilinci ile bütün sıkıntılara rağmen idrak ve ihya etmeye çalışalım. Ramazan ibadet ayıdır. Ramazan ümmetin ayıdır. Ramazan Kur’an ayıdır. Ramazan oruçla dirilme ve dayanışma ayıdır. Bu sıkıntılı günlerimize manevi bir ilaç ve reçete olması temennisiyle Ramazanı hayatımızda bir dönüm noktası ve fırsat olarak kabul edip, yaşantımıza bir çeki düzen verelim. Ramazan ve oruç ibadetini ve içinde bulunduğumuz durumun sebebini iyice tefekkür edersek, iyi bir sabır eğitimi yapabiliriz. Hep birlikte dilimizi, kalbimizi ve bütün hayatımızı Ramazanın ve orucun getirdiği güzelliklere göre tanzim edelim. Kur’an’ı okumaya ve anlamaya her zamankinden daha fazla vakit ayıralım. Oruçlarımızı şuurla tutalım. Yalnız midemize değil, dilimize, elimize, gözümüze ve gönlümüze bizleri tüm kötülüklerden koruyan bir kalkan olması dileğiyle oruç tutalım.

Korona salgını nedeniyle Teravih ve vakit namazlarını camilerde cemaatle kılamayacağız. Aynı şekilde mukabele ve itikâf sünnetini camilerde yerine getiremeyeceğimizden, bu ibadet ve sünnetleri evlerimizi birer mescide çevirerek, ailelerimizle birlikte yerine getirmeye çalışalım.

Korona nedeniyle bu Ramazanda bir ilk olarak cami, Cuma hutbesi ve bir arada iftar yapmaktan mahrum olduğumuzdan başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, STK’lar ve diğer kurumlarımız, fert, aile ve toplum olarak huzurlu ve huşu içinde Ramazan ayını geçirebilmemiz için bir çalışma içerisinde olduklarını sevinçle görüyoruz. Ramazan ayı çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayı temasını “Ramazan ve Sorumluluk Bilinci” olarak belirlediklerini söyledi. Erbaş, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle Diyanet TV’de yayınlanmak üzere Ramazan’a özel programlar hazırladıklarını ve bu amaçla Kur'an öğrenmek isteyenlere Kur’an Kursları kapalı olduğu için uzaktan eğitim programları yayınlayacaklarını kaydetti.

İTTİHADUL ULEMA ve Kur'an Nesli Platformu da bu mübarek aydan en güzel bir şekilde istifade edilebilmesi için önemli tavsiyelerde bulundular. Ramazan ayını evlerimizde geçireceğimizden bireysel ve ailevi olarak yapılabilecek ibadetlere önem verilmesi gerektiği belirtildi. Bu amaçla şu tavsiyelerde bulunuldu:

Kur’an-ı Kerim okuma ve mukabele, vakit ve teravih namazlarını ailece cemaatle kılınması, duaya ağırlık verilmesi, aile bireyleriyle günlük vird-zikir programı yapılması, kültürel olarak dini kitaplar okunması, zekât, fitre, sadaka gibi mali ibadetlerin yerine getirilmesi, sıla-i rahmin telefonla yerine getirilmesi ve Kadir gecesini ihya etme ile bayramda akraba ve dostlarımızı telefonla da olsa sormamız gerektiği belirtildi.

Ramazan ayında yapılan ibadetlerin Müslümanlar için bir yol azığı olduğunu ve bu yol azığının bitmemesi için Ramazan sonrasında da aynı ruhla ibadetlere devam etmeliyiz. Ramazan’da açılan rahmet kapıları ve manevi iklimin kazanımlarının devam etmesi adına Ramazan’ı bir milat olarak kabul etmeliyiz.

Bu sıkıntılı sürecin son bulmasını ve sonraki Ramazanın bu ve benzeri sıkıntılardan azade olarak bizleri kavuşturmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
83 gün önce
111 gün önce
153 gün önce
251 gün önce
307 gün önce
370 gün önce
377 gün önce
587 gün önce
629 gün önce
692 gün önce
1097 gün önce
1231 gün önce
1245 gün önce
1301 gün önce
1357 gün önce
1377 gün önce
1392 gün önce
1411 gün önce
1453 gün önce
1468 gün önce
1488 gün önce
1496 gün önce
1526 gün önce
1531 gün önce
1599 gün önce
1748 gün önce
1881 gün önce
2054 gün önce
2106 gün önce
2290 gün önce
2420 gün önce
2441 gün önce
2566 gün önce
2633 gün önce
2659 gün önce
2689 gün önce
2832 gün önce
2869 gün önce
2974 gün önce
2997 gün önce
3227 gün önce
3296 gün önce
3417 gün önce
3575 gün önce
3578 gün önce
3634 gün önce
3652 gün önce
3655 gün önce
3676 gün önce
3710 gün önce
3765 gün önce
3774 gün önce
3847 gün önce
3966 gün önce
3941 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=