Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Batman’da neden korona tedbirlerine uyulmuyor?

30 Nisan 2020, 17:11 - Okunma: 1623

Çin’in Vuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıktığından beri dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizi de tehdit eden corona virüs salgını ve etkileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de devam ediyor. Ülkemizde alınan tedbirler ve sağlık alanında yapılan yatırımlar ve özverili çalışmalar sonucu salgında ölümler azalmaya ve iyileşenler vaka sayısını aşmaya başladı. Bu durumda hemen normalleşme ne zaman olacak tartışmaları başladı.

Ülkemizde durum bu iken Batman’da ise durum tersine bir seyir izliyor. Salgının başladığı günlerde Batman vaka sayısında ülkede ilk 10 il arasında iken şu anda ise sorumsuz kişilerin tedbir ve uyarılara aldırmaması yüzünden her geçen gün vaka sayımız artıyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü Belediye binasında Küresel Gazeteciler Konseyi Birliği Batman temsilcisini ağırlayan Vali Hulusi Şahin, Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın (Pandemi) olarak ilan edilen Korona Virüse karşı vatandaşların gerekli önlemlere yeteri kadar dikkat etmediğini kaydetti. Vali Şahin devamla, “Hükümetimiz tarafından alınan önlemlere maalesef kentimizdeki vatandaşlar yeteri kadar dikkat etmiyor. Koronavirüs testi pozitif çıkan kişi sayısı 250’ye ulaşmak üzere. Şu ana kadar 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Batman’da karantina altına alınan bazı binalarımız bulunuyor. Karantinaya alınan binalarda polislerimiz nöbet tutuyor” dedi.

Korona virüs nedeniyle alınan birçok önleme rağmen Batman'ın cadde ve sokaklardaki yoğunluk dikkat çekerken, yerel basında çıkan haberlere göre; daha önce korona salgını karşısında en iyi iller arasında gösterilen Batman'da vaka sayısının 332'ye çıktığı belirtiliyor. Son verilere göre Batman'da toplam test sayısı ise 3 bin 100'e çıktı. Salgın süresince şimdiye dek 4 kişinin hayatını kaybettiği Batman'da 4 kişi de Bölge Devlet Hastanesinde yoğun bakımda olduğu belirtiliyor.

Ülke genelinde salgının kontrol edilmeye başlandığı ve normalleşme adımlarına konuşulduğu bir ortamda, Batman Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün zorunlu olmadıkça vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda yaptıkları uyarılara rağmen, halkın bir kesiminin tedbirlere riayet etmeden, sanki salgın hiç yokmuş gibi sokaklarda, çarşı ve pazarda dolaşması ve bu kadar duyarsız davranmasına bir anlam vermek mümkün değildir.

Geçtiğimiz günlerde bu duruma tepki gösteren Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, Batman’ın daha önce Coronavirus'ten en az etkilenen kentlerden biri olduğunu belirterek, bazı vatandaşların sorumsuz davranışları yüzünden kentteki pozitif vakaların giderek arttığını söyledi.

Fırat, daha önce yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını önleme konusunda iyi durumda olan şehirde vakaların önünün alınamadığını ve Batman’ın gittikçe kötü duruma düştüğünü söyleyerek, radikal tedbirler alınmasını uyarısında bulundu.

Geçtiğimiz Salı günü de Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye 'de vaka sayısı düşüyor. Bu düşüş, esas olarak İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde sosyal izolasyon ile vaka sayısının kontrolüyle sağlandı. Batman'da, sosyal izolasyona harfiyen uyup, tedbirleri gevşetmememiz lazım. Gelen haberler iyi, ama TEHLİKE HENÜZ GEÇMEDİ!!” dedi.

Sonuç itibariyle, salgını ve alınan tedbirleri ciddiye alarak, en kısa zamanda normalleşmeye geçebiliriz. Yok, eğer bunu yapmaz isek; hem vebal altına gireceğiz, hem de salgından kurtulma ve normalleşme sürecimiz uzayacaktır.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
82 gün önce
138 gün önce
201 gün önce
208 gün önce
418 gün önce
460 gün önce
523 gün önce
928 gün önce
1062 gün önce
1076 gün önce
1132 gün önce
1188 gün önce
1208 gün önce
1223 gün önce
1242 gün önce
1284 gün önce
1300 gün önce
1320 gün önce
1327 gün önce
1358 gün önce
1363 gün önce
1430 gün önce
1579 gün önce
1712 gün önce
1885 gün önce
1908 gün önce
1937 gün önce
2122 gün önce
2251 gün önce
2273 gün önce
2397 gün önce
2464 gün önce
2490 gün önce
2521 gün önce
2663 gün önce
2700 gün önce
2805 gün önce
2828 gün önce
3058 gün önce
3127 gün önce
3248 gün önce
3407 gün önce
3409 gün önce
3466 gün önce
3484 gün önce
3487 gün önce
3508 gün önce
3542 gün önce
3597 gün önce
3606 gün önce
3679 gün önce
3797 gün önce
3772 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=