Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Batman AKSA FM’e Sahip Çıkalım!

09 Aralık 2020, 10:08 - Okunma: 2203

Geleneksel kitle iletişim araçlarından olan radyo, önce TV, sonra da internet ve cep-mobil iletişimin yaygınlaşmasıyla gölgede kalsa da, iletişim çağına girmemizle radyolar internet üzerinden yayın yaparak eski cazibesine kavuştu.

Diğer kitle iletişim araçlarının aksine, radyo hayatın içinde gündelik işlerimizi yaparken rahatsız olmadan dinleyebileceğimiz bir medya aracıdır. TV, internet ve diğer kitle iletişim araçları gözümüzü, kulağımızı ve zihnimizi meşgul ederken; radyoyu hem çalışırken, hem de gündelik hayatımızı severek devam ettirebiliyoruz. Araç sürerken, kitap okurken, çalışırken rahatlıkla radyo yayınını takip edebiliyoruz. Ev kadınları da; ev işlerini yaparken, dinlenirken, mutfakta çalışırken eğitici amaçlı programlar ile ezgileri dinleyebiliyor. İnsanı dinlendiren bir medya aracı olan radyonun kolay ulaşılabilirliği, yayın hızı, kullanım kolaylığı diğer kitle iletişim araçlarına göre avantaj olarak öne çıkıyor.

Batman’da radyo yayını yapan 4 radyodan biri olan Batman AKSA FM’i ve yayınlarını ele alacağız… 1994 yılından beri Batman Gençlik FM olarak 99.1 frekansından yayın yapan radyo, 15 Mart 2020’de yeni isim, yeni kadro ve anlayışla yayın hayatına başladı. Karasal yayın dışında internet yayını ve mobil cep uygulaması mevcut olan radyonun, Web sitesinde ayrıca günlük haberlerde izleyicilere aktarılıyor.

Hafta içi saat: 10.00’da yerel basın programı ilgi çekiyor. Yerel gazetelerden haberler ve köşe yazıları okunan programda, Batman’ın yerel gündeminden haberdar olabiliyoruz. Hafta içi saat: 16.00’da canlı yayınlanan “canlı istek programı” ile dinleyiciler hem istekte bulunup hem de paylaşımda bulunabiliyorlar. Özellikle Batman dışında oturan hemşehrilerimiz internet ve mobil iletişimdeki uygulama ile radyoyu dinleyip Batman’dan haberdar olabiliyor ve Batman havasını manen teneffüs edebiliyorlar.

Her gün okunan hatim programı ile Kur’an ziyafeti dinleyicinin istifadesine sunulurken, hafta sonları siyer, risale ve aile eğitimi programları ile dinleyiciler Asrı Saadet iklimi ile buluşturuluyor.

“İslam Ümmetinin Sesi” sloganıyla yayın yapan Batman AKSA FM’in Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Sait Başaran ile radyonun yayın ilkeleri ve programlarını görüştüm.

Yayınlarında İslami hassasiyetlere azami dikkat ettiklerini ve yayın çizgilerinin; aile eğitimden, Peygamberimizin siyer ve örnek ahlakı, peygamber kıssaları, Kur’an ayetleri ve emirlerine önem verme, sünneti yaşama, toplumun örf ve değerlerine saygıya dayandığını kaydetti. Yayınlarında çocuklara, gençlere, bayanlara, yaşlılara ve her kesime yönelik programların yanı sıra, ilahi ve ezgilerle de dinleyicinin karşısına çıktıklarını ifade etti.

 “İslam Ümmetinin Sesi” sloganının AKSA FM'in misyonunu çok güzel dile getiren bir söz olduğunu ve ahlaki yozlaşmanın had safhada olduğu çağda radyonun bir kalkan, bir şemsiye görevi üstlenmesi amacında olduklarını belirten Başaran,  “Sloganımız da, hedefimiz de, idealimiz de büyüktür. İslami ve insani yayın hedefimiz doğrultusunda yayınlarımızı geliştirmek istiyoruz. Pandemi süreci, atacağımız adımları biraz sekteye uğratsa da bu hedef doğrultusunda adım atmaya çalışacağız. Bu konuda dinleyicilerimizin öneri ve fikirlerinden faydalanmak istiyoruz.” dedi.

Cezaevinden kalma klasik radyom (Namaz ve Kur’an okuma dışında) sürekli açıktır. Haberleri yazarken ve siteye yüklerken, köşe yazımı yazarken, kitap okurken ve günlük diğer işlerde radyoyu zevk alarak dinliyorum. Radyo insanı meşgul etmeden faydalandığı bir kitle iletişim aracı olarak, daha çok ilgiyi hak ediyor. AKSA FM’in atacağı adımlar pandemi süreci nedeniyle akamete uğrasa da, hem dinleyicilerin hem de imkânı olan işadamlarının reklam ve sponsorluk konusunda radyoya destek olmaları gerekir.  Hiçbir şey yapamazsak bile en azından radyoyu dinleyerek ve paylaşımlarımızla katkıda bulunabilir ve yayın konusunda önerilerimizi telefon ve web sayfası üzerinden iletebiliriz. Aynı şekilde program yapabilecek kardeşlerimiz de bu konuda yardımcı olabilir.

AKSA FM’in çocuk ve aile eğitimi, ferdi gelişim ve toplumsal konular ile İslam ahlakını merkeze alan yayınlarını neslimizi korumak adına bu çağda bir nimet gibi görüp faydalanmak ve katkı sunma gayreti içinde olmalıyız.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
72 gün önce
478 gün önce
611 gün önce
626 gün önce
682 gün önce
737 gün önce
773 gün önce
792 gün önce
834 gün önce
849 gün önce
1129 gün önce
1262 gün önce
1434 gün önce
1458 gün önce
1487 gün önce
1671 gün önce
1801 gün önce
1822 gün önce
1947 gün önce
2014 gün önce
2040 gün önce
2070 gün önce
2213 gün önce
2250 gün önce
2355 gün önce
2378 gün önce
2608 gün önce
2677 gün önce
2798 gün önce
2956 gün önce
2959 gün önce
3015 gün önce
3033 gün önce
3036 gün önce
3057 gün önce
3091 gün önce
3146 gün önce
3155 gün önce
3228 gün önce
3347 gün önce
3322 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=