Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

İslam Kardeşliğini Kuşanalım!

14 Kasım 2021, 21:34 - Okunma: 1027

Ümmet olarak içinde bulunduğumuz dağınıklık, parçalanmışlık ve perişanlığa baktığımızda içimiz kan ağlıyor. Bölgemiz ve İslam coğrafyasına baktığımızda maalesef Müslümanların birbirlerini dinleme, tahammül etme, katlanma, sabretme ve dayanışma konusunda imtihanı geçemediğini görüyoruz.

Müslümanlar olarak İslam çizgisi ve “ümmet bilinci” fikriyatından uzaklaştığımızdan İslam kardeşliğini tesis edemiyoruz.

"Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkup sakının umulur ki esirgenirsiniz" -El-Hucurat: 10- Ayeti kerimesinde ALLAH'u Teâlâ'nın sadece müminleri kardeş ilan ettiği gerçeğini neden görmüyoruz? Müslümanların birbirlerine kardeş olmaları, birbirlerini korumaları, birbirlerine destek olmaları, sadece birbirlerini dost edinmeleri ile ilgili yüzlerce ayet ve hadisi şerif varken bunların hiç birini neden dikkate almıyoruz ve birbirimize neden kardeşlik nazarıyla bakmıyoruz?

Emperyalist güçler ve dünya siyonizmi, kukla ve uşakları ile İslam’ı ve Müslümanları ortadan kaldırma adına her türlü oyun, hile ve baskı argümanını kullanma yoluna giderken, biz neden birlik halinde olamıyoruz? Bütün şer güçleri bize, biz de birbirimize düşmanlık yapmaktan neden geri durmuyoruz?

Oysa İslam’ı hakkıyla idrak edersek, kafir ve zalimlere karşı Al-i İmran 103’te buyrulduğu gibi ALLAH’ın dinine-kitabına sımsıkı sarılırsak kim bizlerle baş edebilir ki? Uyduruk ihtilafları terk ederek; bir binanın tuğlaları, bir vücudun azaları şeklinde birlik ve dayanışma içerisinde olursak, şeytan ve şeytanın avanesi bizlerle baş edemez. Ancak ayette uyarılmamıza rağmen günümüzde olduğu gibi birbirimizle çekişip ayrılırsak gücümüz kuvvetimiz gider ve böyle darmadağın oluruz. 

Asrı Saadet dönemi ve sonraki dönemleri incelediğimizde Müslümanların her türlü sıkıntı ve saldırıları iman ve imandan aldıkları İslam kardeşliği şuuruyla birbirlerine sarılmaları ile üstesinden geldiklerini görüyoruz.  Hucurat 10’da kardeşlik sadece Müminlere hasrediliyor. Mümin olmayanların kardeş olamayacakları gibi, müminlerin de İslam düşmanları ile hangi amaç ve menfaat için olursa olsun kardeşlik ve dostluk kuramayacakları benzeri birçok ayette belirtilmiştir.

Müslümanlar olarak bizler kendi şahsi, bölgesel ve sözde “milli çıkarları” bir tarafa bırakarak “ümmet bilinci” ile kardeşlik hukuku çerçevesinde hareket etmeliyiz. Müslümanları bırakıp İslam düşmanı oluşum ve devletleri dost edinemeyiz. Al-i İmran 128 gibi birçok ayette yasaklanmasına rağmen aksini yaptığımızda; ALLAH’ın yardım ve rahmetinden mahrum kalıp, İslam düşmanlarının esiri ve oyuncağı durumuna düşeriz.

İmani şuur ve İslam kardeşliği bilincinden uzaklaştığımız için Müslüman kişi ve toplumların yaptıkları en küçük hataya tahammül etmiyor, ALLAH’u Teâlâ’nın kat’i yasak emrine rağmen İslam düşmanlarının yaptıkları çirkeflik ve inancımızın köküne olan düşmanlıklarını ise görmezden gelebiliyoruz. Sonra da ALLAH’tan yardım ve muvaffakiyet bekliyoruz.

Önce kendimize çeki düzen verip şuurlu bir iman ile İslam’a sarılmamız ve Müslüman kardeşlerimize kardeşlik hakikati nazarıyla bakmalıyız. Birbirimize destek ve kol kanat germeliyiz ki, ALLAH’tan yardım ve rahmetini isteyebilelim. Kâfir ve zalimlere boyun eğerek, onlarla işbirliği yaparak ve Müslüman kardeşlerimize düşman nazarıyla bakarsak, İslam’a hizmet değil ancak emperyalistlerin kuklası olduğumuzu bilelim.

Müslümanlar olarak bizlere kurulan tuzakları boşa çıkarmak adına, bize bildirilen emir ve uyarıları dikkate almamız ve bilinçli bir şekilde hareket etmemiz gerekir. İslam kardeşliği ve “ümmet bilinci”ni kuşanırsak hiç kimse bizleri mağlup edemeyecektir. ALLAH’ın yardımına mazhar olanlara hile ve desiseler sökmez. ALLAH’ın yardım ve rahmetine layık olanları mağlup edecek hiçbir güç yoktur Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
110 gün önce
138 gün önce
180 gün önce
278 gün önce
334 gün önce
397 gün önce
404 gün önce
614 gün önce
656 gün önce
719 gün önce
1124 gün önce
1258 gün önce
1272 gün önce
1328 gün önce
1384 gün önce
1404 gün önce
1419 gün önce
1438 gün önce
1480 gün önce
1495 gün önce
1515 gün önce
1523 gün önce
1553 gün önce
1559 gün önce
1626 gün önce
1775 gün önce
1908 gün önce
2081 gün önce
2104 gün önce
2133 gün önce
2317 gün önce
2447 gün önce
2468 gün önce
2593 gün önce
2660 gün önce
2686 gün önce
2717 gün önce
2859 gün önce
2896 gün önce
3001 gün önce
3024 gün önce
3254 gün önce
3323 gün önce
3444 gün önce
3602 gün önce
3605 gün önce
3661 gün önce
3679 gün önce
3682 gün önce
3703 gün önce
3737 gün önce
3792 gün önce
3801 gün önce
3874 gün önce
3993 gün önce
3968 gün önce

RSS
© 2026 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=