Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

İslam Kardeşliğini Kuşanalım!

14 Kasım 2021, 21:34 - Okunma: 939

Ümmet olarak içinde bulunduğumuz dağınıklık, parçalanmışlık ve perişanlığa baktığımızda içimiz kan ağlıyor. Bölgemiz ve İslam coğrafyasına baktığımızda maalesef Müslümanların birbirlerini dinleme, tahammül etme, katlanma, sabretme ve dayanışma konusunda imtihanı geçemediğini görüyoruz.

Müslümanlar olarak İslam çizgisi ve “ümmet bilinci” fikriyatından uzaklaştığımızdan İslam kardeşliğini tesis edemiyoruz.

"Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkup sakının umulur ki esirgenirsiniz" -El-Hucurat: 10- Ayeti kerimesinde ALLAH'u Teâlâ'nın sadece müminleri kardeş ilan ettiği gerçeğini neden görmüyoruz? Müslümanların birbirlerine kardeş olmaları, birbirlerini korumaları, birbirlerine destek olmaları, sadece birbirlerini dost edinmeleri ile ilgili yüzlerce ayet ve hadisi şerif varken bunların hiç birini neden dikkate almıyoruz ve birbirimize neden kardeşlik nazarıyla bakmıyoruz?

Emperyalist güçler ve dünya siyonizmi, kukla ve uşakları ile İslam’ı ve Müslümanları ortadan kaldırma adına her türlü oyun, hile ve baskı argümanını kullanma yoluna giderken, biz neden birlik halinde olamıyoruz? Bütün şer güçleri bize, biz de birbirimize düşmanlık yapmaktan neden geri durmuyoruz?

Oysa İslam’ı hakkıyla idrak edersek, kafir ve zalimlere karşı Al-i İmran 103’te buyrulduğu gibi ALLAH’ın dinine-kitabına sımsıkı sarılırsak kim bizlerle baş edebilir ki? Uyduruk ihtilafları terk ederek; bir binanın tuğlaları, bir vücudun azaları şeklinde birlik ve dayanışma içerisinde olursak, şeytan ve şeytanın avanesi bizlerle baş edemez. Ancak ayette uyarılmamıza rağmen günümüzde olduğu gibi birbirimizle çekişip ayrılırsak gücümüz kuvvetimiz gider ve böyle darmadağın oluruz. 

Asrı Saadet dönemi ve sonraki dönemleri incelediğimizde Müslümanların her türlü sıkıntı ve saldırıları iman ve imandan aldıkları İslam kardeşliği şuuruyla birbirlerine sarılmaları ile üstesinden geldiklerini görüyoruz.  Hucurat 10’da kardeşlik sadece Müminlere hasrediliyor. Mümin olmayanların kardeş olamayacakları gibi, müminlerin de İslam düşmanları ile hangi amaç ve menfaat için olursa olsun kardeşlik ve dostluk kuramayacakları benzeri birçok ayette belirtilmiştir.

Müslümanlar olarak bizler kendi şahsi, bölgesel ve sözde “milli çıkarları” bir tarafa bırakarak “ümmet bilinci” ile kardeşlik hukuku çerçevesinde hareket etmeliyiz. Müslümanları bırakıp İslam düşmanı oluşum ve devletleri dost edinemeyiz. Al-i İmran 128 gibi birçok ayette yasaklanmasına rağmen aksini yaptığımızda; ALLAH’ın yardım ve rahmetinden mahrum kalıp, İslam düşmanlarının esiri ve oyuncağı durumuna düşeriz.

İmani şuur ve İslam kardeşliği bilincinden uzaklaştığımız için Müslüman kişi ve toplumların yaptıkları en küçük hataya tahammül etmiyor, ALLAH’u Teâlâ’nın kat’i yasak emrine rağmen İslam düşmanlarının yaptıkları çirkeflik ve inancımızın köküne olan düşmanlıklarını ise görmezden gelebiliyoruz. Sonra da ALLAH’tan yardım ve muvaffakiyet bekliyoruz.

Önce kendimize çeki düzen verip şuurlu bir iman ile İslam’a sarılmamız ve Müslüman kardeşlerimize kardeşlik hakikati nazarıyla bakmalıyız. Birbirimize destek ve kol kanat germeliyiz ki, ALLAH’tan yardım ve rahmetini isteyebilelim. Kâfir ve zalimlere boyun eğerek, onlarla işbirliği yaparak ve Müslüman kardeşlerimize düşman nazarıyla bakarsak, İslam’a hizmet değil ancak emperyalistlerin kuklası olduğumuzu bilelim.

Müslümanlar olarak bizlere kurulan tuzakları boşa çıkarmak adına, bize bildirilen emir ve uyarıları dikkate almamız ve bilinçli bir şekilde hareket etmemiz gerekir. İslam kardeşliği ve “ümmet bilinci”ni kuşanırsak hiç kimse bizleri mağlup edemeyecektir. ALLAH’ın yardımına mazhar olanlara hile ve desiseler sökmez. ALLAH’ın yardım ve rahmetine layık olanları mağlup edecek hiçbir güç yoktur Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
15 gün önce
85 gün önce
183 gün önce
239 gün önce
302 gün önce
309 gün önce
519 gün önce
561 gün önce
624 gün önce
1029 gün önce
1163 gün önce
1177 gün önce
1233 gün önce
1289 gün önce
1309 gün önce
1324 gün önce
1343 gün önce
1385 gün önce
1400 gün önce
1420 gün önce
1428 gün önce
1458 gün önce
1463 gün önce
1531 gün önce
1680 gün önce
1813 gün önce
1986 gün önce
2009 gün önce
2038 gün önce
2222 gün önce
2352 gün önce
2373 gün önce
2498 gün önce
2565 gün önce
2591 gün önce
2622 gün önce
2764 gün önce
2801 gün önce
2906 gün önce
2929 gün önce
3159 gün önce
3228 gün önce
3349 gün önce
3507 gün önce
3510 gün önce
3566 gün önce
3584 gün önce
3587 gün önce
3608 gün önce
3642 gün önce
3697 gün önce
3706 gün önce
3779 gün önce
3898 gün önce
3873 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=