Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Annelerin feryadı, ABD ve PKK!

18 Eylül 2019, 14:12 - Okunma: 1006

Geçen ay Hacire Akar adlı annenin kaçırılan oğlu için yaptığı eylemin ardından ülke gündemine giren annelerin oturma eylemi her gün farklı ailelerin katılımıyla artarak devam ediyor.

23.08.2019 tarihinde Hacire Akar adlı annenin, HDP'liler tarafından kaçırıldığını ve iki gündür haber alamadığını belirttiği oğlu Mehmet Akar (21) için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Daha önce iki oğlunun dağa kaçırıldığını ve düğün hazırlığı yaptığı 3. Oğlunun dağa kaçırılmasına izin vermeyeceğini söyleyen Hacire Ananın eylemi sonuç verdi ve 24.08.2019 günü Mehmet’ine kavuştu.

Bu olay ve girişimin diğer annelere cesaret verip örnek oldu. 3 Eylül 2019 günü çocuğunun dağa kaçırıldığını belirten bir anne daha HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Fevziye Çetinkaya adlı annenin aile fertleriyle birlikte başlattığı oturma eylemi ülke çapında ses getirdi ve tek tek başta anneler olmak üzere aileler HDP Diyarbakır il Başkanlığının önüne gelerek oturma eylemine başladılar. Başta bölge illeri olmak üzere ülkenin dört tarafından gelen gözü yaşlı anneler oturma eylemine başladılar.

HDP ve PKK yöneticilerinin kendilerine yakışır bir şekilde annelere yönelik iğrenç hakaret ve söylemleri tabanlarında dahi kabul görmeyecektir. Bu annelerin gözyaşları ve direnişleri onların tahtlarını yıkacak bir kıvılcım olacağını yakında göreceklerdir. Bu arada annelerin oturma eylemleri ve çocuk yaştaki evlatlarının kaçırılmasına ses çıkarmayan, haber dahi yapmayan kesimlere ağzının payını veren gazeteci Cüneyt Özdemir’i tebrik ediyorum.

Mağdur ve gözü yaşlı annelerin eylem ve direnişine, kendilerine sözde “sol” diyen kesimler hariç her kesimden destek geldi ve gelmeye devam ediyor.

Başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere siyasetçiler, sanatçılar, STK’lar ve ülkenin dört bir yanından halk destek ziyareti yaparak acılarını ve duygularını paylaştı.

Bu hassas dönemde annelerin bu onurlu direnişi ve gözyaşlarına imanı, vicdanı, merhameti olan ve ideolojilerin kör bataklığına saplanmayan her kesimin destek vermesi gerekir. Bu desteği verirken de konunun hassasiyeti dikkate alınarak, duyarlı olunmalıdır.

Bu konuda yerinde bir açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, oturma eyleminde annelerin haklı davranışlarının iki noktadan istismar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Annelerin oturma eylemlerine dair iki farklı noktaya dikkat çektik. Kendi çocuğuna kavuşmak için çırpınan o annelerin yüreği, şefkat duygusuyla yanıyor, yüreklerindeki o yangın sözlerine yansıyor. Şu iki durumdan şiddetle kaçınmak gerekiyor. Birincisi: o annelerin fıtri davranışlarını, çocuklarına kavuşma isteklerini istismar etmekten şiddetle kaçınmak gerekir. İkincisi de: –bazılarının yaptığı gibi- o anneleri şov yapmakla veya birilerinden talimat almış olmakla itham etmekten, hakaret etmekten şiddetle kaçınmak gerekiyor. İkisi de yanlıştır, çirkindir ve kabul edilmezdir." dedi.

Sadece toplum ve halkın değil, devlet ve hükümetinde bu tür çocuk kaçırmalarının yaşanmaması adına isabetli çözümler getirecek adımlar atmalıdır. Sadece “tedbir alıyoruz” gibi afaki söylemler yerine somut eylem planı hayata geçirilmelidir.

Bu anneleri “şov” yapmakla suçlayan zavallılar! Eğer cesaretiniz varsa, bu annelerin gözlerine bakın ve akıttıkları gözyaşına bakın da; öyle salyalarınızı akıtın da görelim. Tabi sizler mayın eşekliğini yaptığınız ABD ve diğer emperyal güçlerin güdümünde olduğunuz için zaten annelerin duygularından ve cesaretinden anlamazsınız. O anneleri dağda veya cezaevinde olan evlatlarıyla tehdit ederek te bir yere varamazsınız.

Birde madalyonun öbür yönü var tabi. Annelerin eylemi başladıktan hemen sonra ​ABD Dışişleri Bakanlığı, 6 Eylül tarihinde vatandaşlarından özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya seyahat etmemeleri uyarısı yaptı. Bu uyarının anlamı şudur: “Oralarda taşeronumuz PKK ve ilişkili olduğu örgütçükler bombalı vs. eyleme başlasın.” Ben şahsen bu uyarıyı böyle okudum ve ilk eylem nerede olacak diye beklerken; 12 Eylül 2019 günü, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede, PKK tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 7 bölge insanımız katledildi. Bir kez daha PKK, ABD’nin talimatını yerine getirmiş oldu.

Annelerin evlad talebine ABD talimatı ile bombayla karşılık verildi. Lakin unutmayın! Bu annelerin mazlumiyeti ve gözyaşı necis ideolojinizi de, örgütünüzü de, arkasına sığındığınız büyük şeytan ABD ve yandaşlarını da yerle yeksan edecektir. Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
71 gün önce
476 gün önce
610 gün önce
624 gün önce
680 gün önce
736 gün önce
771 gün önce
790 gün önce
832 gün önce
847 gün önce
1127 gün önce
1260 gün önce
1433 gün önce
1456 gün önce
1485 gün önce
1669 gün önce
1799 gün önce
1821 gün önce
1945 gün önce
2012 gün önce
2038 gün önce
2069 gün önce
2211 gün önce
2248 gün önce
2353 gün önce
2376 gün önce
2606 gün önce
2675 gün önce
2796 gün önce
2954 gün önce
2957 gün önce
3013 gün önce
3031 gün önce
3034 gün önce
3055 gün önce
3089 gün önce
3145 gün önce
3154 gün önce
3226 gün önce
3345 gün önce
3320 gün önce

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=