Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

Annelerin feryadı, ABD ve PKK!

18 Eylül 2019, 14:12 - Okunma: 1248

Geçen ay Hacire Akar adlı annenin kaçırılan oğlu için yaptığı eylemin ardından ülke gündemine giren annelerin oturma eylemi her gün farklı ailelerin katılımıyla artarak devam ediyor.

23.08.2019 tarihinde Hacire Akar adlı annenin, HDP'liler tarafından kaçırıldığını ve iki gündür haber alamadığını belirttiği oğlu Mehmet Akar (21) için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Daha önce iki oğlunun dağa kaçırıldığını ve düğün hazırlığı yaptığı 3. Oğlunun dağa kaçırılmasına izin vermeyeceğini söyleyen Hacire Ananın eylemi sonuç verdi ve 24.08.2019 günü Mehmet’ine kavuştu.

Bu olay ve girişimin diğer annelere cesaret verip örnek oldu. 3 Eylül 2019 günü çocuğunun dağa kaçırıldığını belirten bir anne daha HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Fevziye Çetinkaya adlı annenin aile fertleriyle birlikte başlattığı oturma eylemi ülke çapında ses getirdi ve tek tek başta anneler olmak üzere aileler HDP Diyarbakır il Başkanlığının önüne gelerek oturma eylemine başladılar. Başta bölge illeri olmak üzere ülkenin dört tarafından gelen gözü yaşlı anneler oturma eylemine başladılar.

HDP ve PKK yöneticilerinin kendilerine yakışır bir şekilde annelere yönelik iğrenç hakaret ve söylemleri tabanlarında dahi kabul görmeyecektir. Bu annelerin gözyaşları ve direnişleri onların tahtlarını yıkacak bir kıvılcım olacağını yakında göreceklerdir. Bu arada annelerin oturma eylemleri ve çocuk yaştaki evlatlarının kaçırılmasına ses çıkarmayan, haber dahi yapmayan kesimlere ağzının payını veren gazeteci Cüneyt Özdemir’i tebrik ediyorum.

Mağdur ve gözü yaşlı annelerin eylem ve direnişine, kendilerine sözde “sol” diyen kesimler hariç her kesimden destek geldi ve gelmeye devam ediyor.

Başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk olmak üzere siyasetçiler, sanatçılar, STK’lar ve ülkenin dört bir yanından halk destek ziyareti yaparak acılarını ve duygularını paylaştı.

Bu hassas dönemde annelerin bu onurlu direnişi ve gözyaşlarına imanı, vicdanı, merhameti olan ve ideolojilerin kör bataklığına saplanmayan her kesimin destek vermesi gerekir. Bu desteği verirken de konunun hassasiyeti dikkate alınarak, duyarlı olunmalıdır.

Bu konuda yerinde bir açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, oturma eyleminde annelerin haklı davranışlarının iki noktadan istismar edilmemesi gerektiğini belirterek, "Annelerin oturma eylemlerine dair iki farklı noktaya dikkat çektik. Kendi çocuğuna kavuşmak için çırpınan o annelerin yüreği, şefkat duygusuyla yanıyor, yüreklerindeki o yangın sözlerine yansıyor. Şu iki durumdan şiddetle kaçınmak gerekiyor. Birincisi: o annelerin fıtri davranışlarını, çocuklarına kavuşma isteklerini istismar etmekten şiddetle kaçınmak gerekir. İkincisi de: –bazılarının yaptığı gibi- o anneleri şov yapmakla veya birilerinden talimat almış olmakla itham etmekten, hakaret etmekten şiddetle kaçınmak gerekiyor. İkisi de yanlıştır, çirkindir ve kabul edilmezdir." dedi.

Sadece toplum ve halkın değil, devlet ve hükümetinde bu tür çocuk kaçırmalarının yaşanmaması adına isabetli çözümler getirecek adımlar atmalıdır. Sadece “tedbir alıyoruz” gibi afaki söylemler yerine somut eylem planı hayata geçirilmelidir.

Bu anneleri “şov” yapmakla suçlayan zavallılar! Eğer cesaretiniz varsa, bu annelerin gözlerine bakın ve akıttıkları gözyaşına bakın da; öyle salyalarınızı akıtın da görelim. Tabi sizler mayın eşekliğini yaptığınız ABD ve diğer emperyal güçlerin güdümünde olduğunuz için zaten annelerin duygularından ve cesaretinden anlamazsınız. O anneleri dağda veya cezaevinde olan evlatlarıyla tehdit ederek te bir yere varamazsınız.

Birde madalyonun öbür yönü var tabi. Annelerin eylemi başladıktan hemen sonra ​ABD Dışişleri Bakanlığı, 6 Eylül tarihinde vatandaşlarından özellikle Doğu ve Güneydoğu'ya seyahat etmemeleri uyarısı yaptı. Bu uyarının anlamı şudur: “Oralarda taşeronumuz PKK ve ilişkili olduğu örgütçükler bombalı vs. eyleme başlasın.” Ben şahsen bu uyarıyı böyle okudum ve ilk eylem nerede olacak diye beklerken; 12 Eylül 2019 günü, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede, PKK tarafından yola döşenen patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 7 bölge insanımız katledildi. Bir kez daha PKK, ABD’nin talimatını yerine getirmiş oldu.

Annelerin evlad talebine ABD talimatı ile bombayla karşılık verildi. Lakin unutmayın! Bu annelerin mazlumiyeti ve gözyaşı necis ideolojinizi de, örgütünüzü de, arkasına sığındığınız büyük şeytan ABD ve yandaşlarını da yerle yeksan edecektir. Wesselam…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
45 gün önce
115 gün önce
213 gün önce
269 gün önce
332 gün önce
339 gün önce
549 gün önce
591 gün önce
654 gün önce
1060 gün önce
1193 gün önce
1207 gün önce
1263 gün önce
1319 gün önce
1340 gün önce
1354 gün önce
1374 gün önce
1416 gün önce
1431 gün önce
1451 gün önce
1459 gün önce
1489 gün önce
1494 gün önce
1562 gün önce
1711 gün önce
1844 gün önce
2016 gün önce
2040 gün önce
2068 gün önce
2253 gün önce
2382 gün önce
2404 gün önce
2529 gün önce
2595 gün önce
2621 gün önce
2652 gün önce
2795 gün önce
2831 gün önce
2936 gün önce
2959 gün önce
3189 gün önce
3259 gün önce
3380 gün önce
3538 gün önce
3541 gün önce
3597 gün önce
3615 gün önce
3618 gün önce
3639 gün önce
3673 gün önce
3728 gün önce
3737 gün önce
3810 gün önce
3929 gün önce
3904 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=