Lütfen bekleyin..


Veysi DEMİR

“Süleyman hep başbakan!”

26 Nisan 2018, 13:39 - Okunma: 2423

Bu tabir eski başbakan Süleyman Demirel için söylenirdi. Şimdi o yok, ancak her devrin adamı ve her devirde iktidar olanlar var.

Evet, iktidarlar değişiyor, farklı partiler geliyor, ülkede darbe ve darbe girişimleri oluyor; fakat belli güç odakları için değişen bir şey olmuyor.  Siyasi iktidarlar dışında ülkeye çöreklenen güç odakları değişiyor bir “derin yapı” gidiyor başka bir “derin yapı” geliyor, ancak her devirde iktidar olmayı beceren üstün zeka ve istidat sahipleri ülkemizde de, bölgemizde de konumlarını koruyorlar. Sıradan halk ve kesimlerde her zaman olduğu gibi “parya” muamelesi görmeye talim ediyor.

ABD destekli, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tekbirlerle, salavatlarla meydana çıkan dindar Anadolu insanı canını feda ederek darbeyi engelledi. İlk gece ve saatlerde ortada olmayan kişi ve kesimler, durum belli olduktan sonra ortaya çıkarak gösterişle insiyatifi ellerine aldılar. Her zaman olduğu gibi cephede kazandığımız savaşı masa başında kaybettik.

15 Temmuz darbe girişimi olunca; bundan sonra devletin kendisini uçurumdan kurtaran vatandaşına bakışı değişecek ve “artık hiçbir şey eskisi olmayacak” gibi iddialı açıklama ve yorumlar yapıldı. Ancak geçen sürede gördük ki; ETÖ, FETÖ vd. güç odaklarının hakim oldukları dönemde ön planda olanlar yine ön planda ve istedikleri gibi at koşturmaya ve istediklerini yapmaya devam ediyorlar. Bu dünde böyleydi, şimdi de böyle. Bunu ispat etmemize gerek yok, herkes etrafına baksın yeter. Dün FETÖ ve diğer güç odaklarına yalakalık yapanlar, bugün yine protokol saflarında boy göstermeye ve istediklerini yaptırmaya muktedirler.

15 Temmuzda hiçbir hesap peşinde olmayıp canını ortaya koyan dindar insanlar, bugün darbe günü ortada olmayan kesimlerin çeşitlerle oyunlarla hışmına uğruyor ve hükümet bunu seyrediyor.

Bürokratik oligarşinin biz sıradan vatandaşa bakışını “Bürokraside ‘Nevzat Tandoğan zihniyeti’ devam mı ediyor?” adlı yazıma havale ederek konuya devam ediyoruz…

Konunun bu noktasında yaşanan bir olay ile meseleyi açmaya çalışalım:  PKK/HDP yandaşı biri, mensubu olduğu aşiretin ağalarından olan ve aynı zamanda STK başkanı olan zat ile tartışarak, “Kürdistan kurulacak, ağalığınızda gidecek, mallarınıza el koyacağız…” vs. diyerek STK başkanına karşı pek şık olmayan bir üslup kullanıyor. Aramızda olmayan STK başkanı da bu şahsa, “Ey falan kişi! Yarın Kürdistan’da kurulursa ben yine… Ağa, sen yine falan oğlu falan olacaksın…” diyerek okkalı bir cevap veriyor.

Evet, durumumuz gerçekten de bu. Hangi parti veya güç odağı ülke veya bölge yönetimini eline alırsa alsın fark etmiyor. “Süleyman hep başbakan” misali bazıları hep ağa, bazıları da hep parya muamelesi görüyor. Darbe akşamı vaziyeti takip edip duruma göre hareket planı belirleyen tipler; darbe püskürtülünce birden, en âlâ “Erdoğancı” oldular da, kimseye söz hakkı bile tanımıyorlar. Bu tipleri tanımak ve kim olduklarını merak ediyorsanız; televizyonlarınıza veya en azından etrafınıza bakmanız yeterlidir.

İktidar sahipleri bu kesimlere kanarak strateji uyguluyorlarsa duvara toslamaktan kurtulamayacaklarını bilsinler. Unutmasınlar ki; gemi batınca gemiyi ilk fareler terk eder.

Selam ve dua ile…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
83 gün önce
111 gün önce
153 gün önce
251 gün önce
307 gün önce
370 gün önce
377 gün önce
587 gün önce
629 gün önce
692 gün önce
1097 gün önce
1231 gün önce
1245 gün önce
1301 gün önce
1357 gün önce
1377 gün önce
1392 gün önce
1411 gün önce
1453 gün önce
1469 gün önce
1489 gün önce
1496 gün önce
1527 gün önce
1532 gün önce
1599 gün önce
1748 gün önce
1881 gün önce
2054 gün önce
2077 gün önce
2106 gün önce
2291 gün önce
2420 gün önce
2442 gün önce
2566 gün önce
2633 gün önce
2659 gün önce
2690 gün önce
2832 gün önce
2869 gün önce
2974 gün önce
2997 gün önce
3227 gün önce
3296 gün önce
3417 gün önce
3576 gün önce
3578 gün önce
3635 gün önce
3653 gün önce
3656 gün önce
3676 gün önce
3711 gün önce
3766 gün önce
3775 gün önce
3848 gün önce
3966 gün önce
3941 gün önce

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=